REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lengvai apgirtęs vairuotojas pareigūnui pamojavo 5 tūkst. litų kyšiu

Grėsė bauda nuo 1–1,5 tūkst. litų

Ankstyvą rytą, apie 5.20 val., Šalčininkėlių kaime (Šalčininkų r.) policijos pareigūnai sustabdė 23 metų D. I. vairuojamą automobilį.

Ankstyvą rytą, apie 5.20 val., Šalčininkėlių kaime (Šalčininkų r.) policijos pareigūnai sustabdė 23 metų D. I. vairuojamą automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas gali būti neblaivus. Alkoholio matuoklis parodė lengvą girtumo laipsnį – 0,5 promilės alkoholio.

REKLAMA

Siekdamas išvengti gresiančios administracinės atsakomybės, 23-ejų jaunuolis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 3-iojo būrio patruliui siūlė 5 tūkst. litų kyšį.

D. I. buvo uždarytas į areštinę. Dabar jam ne tik teks atsakyti už vairavimą išgėrus, bet ir už bandymą papirkti policijos pareigūnus.

Įdomu, kad transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems arba apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, užtraukia kelis kartus švelnesnę finansinę baudą, nei jaunuolis siūlė pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatyme numatyta, kad vairuotojams esant neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo (girtumo) laipsnis (0,41–1,5 promilės) gresia bauda nuo 1000–1500 litų.

Tiesa, bandant suvokti (ir šiek tiek pateisinti) jauno vairuotojo elgesį, būtų galima pridurti, kad dėl tokio pažeidimo galima netekti teisės vairuoti nuo 12 iki 18 mėnesių. Todėl krapštydamas 5 tūkst. litų D. I. greičiausia rūpinosi labiau savo, kaip vairuotojo, statusu nei potencialiai gresiančia pinigine bauda.

Visiškai neadekvatūs kyšiai už dar šiurkštesnius Kelių eismo taisyklių pažeidimus buvo siūlomi kituose Lietuvos kampeliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Molėtų rajone sulaikytas 53 metų vyras, pareigūnus bandęs papirkti 400 litų. Jam buvo nustatytas artimas sunkiam girtumo laipsnis – 2,27 promilės alkoholio.

Identiškas girtumo laipsnis (2,27 promilės alkoholio) buvo nustatytas ir dar vienam 23 metų vairuotojui. Pagėgių rajone sustabdytas vyras pareigūnus nesėkmingai viliojo 1 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų