REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kabulo pakraštyje netoli privataus gyvenamojo komplekso, kuriame gyvena šimtai užsieniečių, penktadienį mirtininkui susprogdinus užminuotą automobilį prie dviejų transporto priemonių, žuvo du praeiviai, sakė Afganistano pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vidaus reikalų ministerijos atstovo Sediqo Sediqi (Sediko Sediki), mirtininkas taikėsi į du „užsieniečių“ automobilius netoli Žaliuoju kaimu vadinamo komplekso. Nepranešta, kad būtų nukentėję automobiliuose buvę žmonės.

REKLAMA

„Pradėtas tyrimas rodo, kad tai buvo savižudiškas automobilinės bombos sprogdinimas“, – sakė S.Sediqi, patvirtindamas, kad žuvo du civiliai, viena jų – moteris.

Jis dar nurodė, kad sprogimas kliudė du automobilius, išvažiuojančius iš Žaliojo kaimo ir kad dar du civiliai buvo sužeisti.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas ( Zabihula Mudžahidas) iš karto patvirtino, kad talibai atsakingi dėl šio išpuolio, kuriuo taikyta būtent į minėtą kvartalą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų modžahedai taikėsi į užsienio pajėgas prie Žaliojo kaimo, kuriuo naudojasi amerikiečiai, – sakė jis agentūrai AFP. – Priešas patyrė didelių nuostolių, kova tęsiasi“.

NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) pranešime nurodoma, kad Kabule susprogdintas automobilis ir kad „vienas priešas per šią ataką nukautas“.

„Mes neturime operatyvinių pranešimų apie ISAF personalo nuostolius“, – sakoma pranešime.

Minimas kompleksas, esantis prie pagrindinio plento, jungiančio Kabulą su Džalalabadu, yra aptvertas tvirtomis tvoromis ir akylai saugomas ginkluotų sargybinių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų