REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jorė Janavičiūtė, LRT televizija, LRT.lt Prasidėjo jubiliejinė, dešimtoji, „Maisto banko“ akcija. Aukoti nepasiturintiems galima penktadienį ir šeštadienį. „Maisto banko“ savanoriai produktų lauks didžiuosiuose prekybos centruose beveik 70-yje Lietuvos miestų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aukoti yra svarbu dėl to, kad kas penkta Lietuvos šeima sunkiai suduria galą su galu, nepaisant to, kad, atrodo, ekonomika atsigauna. Daugeliui žmonių sunku apmokėti sąskaitas, o kada prasideda šildymo sezonas, jie yra priversti arba eiti į skolas už šildymą, komunalinius aptarnavimus, arba taupyti maisto sąskaita“, – teigia „Maisto banko“ vadovas Vaidotas Ilgius.

REKLAMA

Pasak akcijos organizatorių, kasmet paramos kreipiasi įspūdingas skaičius žmonių – apie 440 tūkstančių. Didžiausios paramą gaunančios grupės – daugiavaikės šeimos, vieniši tėvai, bedarbiai, pagyvenę žmonės, neįgalieji.

Skaičiuojama, kad per dešimtmetį gyventojai „Maisto bankui“ paaukojo produktų už beveik 9 mln. litų. Per paskutinę pavasarį vykusią akciją surinkta ir išdalyta rekordiškai daug maisto, kurio vertė siekė daugiau nei 900 tūkst. litų. Labiausiai laukiama ilgai negendančių produktų – kruopų, miltų, aliejaus, konservų ir cukraus. „Maisto banko“ akcijoje savanoriauja apie 7 tūkst. žmonių, jų skaičius kasmet vis auga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų