REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo to momento, kai buvo sukurti pirmieji asmeniniai kompiuteriai, sąveikos su jais būdai buvo nuolat tobulinami. Tikrai atsiras tokių žmonių, kurie prisimena, kaip kompiuteriui skirtas komandas tekdavo įvesti klaviatūra – juk grafinė sąsaja ir pelės tipo manipuliatorius atsirado žymiai vėliau. Mūsų dienomis klasikiniai valdymo metodai papildyti naujais: sensorinis ekranas, judesių ir gestų stebėjimo technologijos ir netgi balso atpažinimo mechanizmai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jie ypatingu efektyvumo kol kas nepasižymi. Tai akivaizdžiai patvirtina ir „Google“ balso paieška, ir asmeninis asistentas „Siri“, nors „Apple“ šioje srityje pavyko pasiekti nemažų rezultatų. Pagerinti balso atpažinimą ketina ir kompanija „Intel“. Tam ji ketina panaudoti ypatingą signalų procesorių (DSP), integruotą į naujos kartos „Intel Broadwell“ sprendimus.

REKLAMA

Integruotas DSP palaikys „Smart Sound“ technologiją ir galės ypatingai tiksliai atpažinti natūralią kalbą be ypatingai didelės apkrovos centriniam procesoriui. Papildomai prie aparatinės dalies „Intel pasiūlys balso pagalbininką „Genie“, kuri leis kompiuteriui „girdėti“ net ir tuomet, kai sistema bus gilaus miego būsenoje.

Norint dirbti su naujuoju balso atpažinimo mechanizmu, iš pradžių reikės pasisveikinti su kompiuteriu („Hello, Computer!“), o vėliau įvesti patvirtinimą, kuris suteiks prieigą prie balso funkcijų. Iki 2015 metų ši technologija bus patobulinta: išnyks būtinybė patvirtinti savo ketinimų rimtumą, kartu padidės balso atpažinimo tikslumas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu kompanija „Intel“ ketina platinti technologiją „Smart Sound“ kaip licencijų paketą tiems, kurie suinteresuoti integruoti šį sprendimą į savo produktus.

Tiesa, „Broadwell“ procesorių pasirodymo dar teks palaukti. Ir ilgiau, nei manyta anksčiau. „Intel“ prezidentas Brianas Krzanichas iš karto paneigė prielaidas, kad „Broadwell“ vėlavimas susijęs su noru išparduoti „Haswell“ procesorius (juo labiau, kad stacionarių versijų pardavimai nuolat mažėja). Vėlavimas susijęs su defektų silicio plokštelėse gausa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet šios problemos išspręsti nepavyks, reikės tam tikrų korekcijų, o tai reikalauja laiko – vieno metų ketvirčio. „Intel“ tai laiko nežymiu užlaikymu. Brianas Krzanichas patikino, jog „Broadwell“ procesorių vėlavimas neatsilieps būsimos pamainos – „Skylake“ – numatytam debiuto laikui.

Kartu buvo pranešta, kad „Broadwell“ procesoriai leis kurti įrenginius, kurių aušinimo sistemos nereikalaus ventiliatoriaus. Iš esmės tokius įrenginius – planšetes ir nešiojamuosius kompiuterius – galima kurti jau dabar, tačiau po „Broadwell“ pasirodymo jų bus daugiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų