REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA komandos „Los Angeles Lakers“ vidurio puolėjas 31 metų Chrisas Kamanas šią savaitę buvo gerokai išsigandęs – važinėdamas riedučiais griuvo ir susižeidė vidurinį pirštą. Laisvalaikiu gauta trauma grasino krepšininkui, akd teks praleisti NBA sezono startą, tačiau, atrodo, tai buvo tik sutrenkimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijoje žaidusios „Lakers“ komandos aukštaūgis neišsilaikė ant riedučių netoli Didžiosios kinų sienos ir nusitempė paskui save Shawne‘ą Williamsą. Kaip rašo „Los Angeles Times", labiausiai šioje situacijoje nukentėjo Vokietijos pilietybę taip pat turinčio Ch. Kamano pirštas.

REKLAMA

Kitiems sportininkams pasisekė mažiau nei krepšininkui. Vis daugiau iškyla kurioziškų situacijų, kuomet profesionalai per savo laisvalaikį nevykusiai susižeidžia. Tai iš karto reiškia priverstinę karjeros pertrauką.

Vienas tokių nelaimėlių – buvęs Anglijos rinktinės žaidėjas Davidas Batty. Devintame dešimtmetyje jis dėl Achilo sausgyslės traumos buvo priverstas praleisti daugelį mėnesių. Priežastis – trejų metų jo sūnus pervažiavo vaikiška mašina.

REKLAMA
REKLAMA

„Transporto avarijoje“ nukentėjo ir buvęs „Portsmouth“ puolėjas Johnny Durninas. Su golfo automobiliu jis įvažiavo į bunkerį, apsivertė ir susižeidė petį.

Daug pavojų tyko dušo kabinoje. Buvęs vartininkas Oliveris Reckas treniruočių stovykloje prasikirto žaizdą, kai paslydo ant muilo balutės. Beisbolininkas Joelis Zumaya sugebėjo susižeisti prie žaidimų konsolės – rankos traumą gavo paleidęs vaizdo žaidimą „Guitar Hero“. Kamuolio padavėjui tai rimta.

(Ne)profesionalios sportininkų traumos

„Eintracht“ vartininkas Kevinas Trappas filmuodamasis vieno rėmėjo reklamoje paslydo ant lygių grindų ir susilaužė delnikaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Davidas Beckhamas atvirą žaizdą galvoje gavo ne kovodamas dėl kamuolio aikštėje, o dėl trenerio Alexo Fergusono kaltės. Pastarasis iš įsiūčio metė į futbolininką batą.

Charlesas Akonnoras (2001 metais) netyčia susižeidė, kai automobilio antena pataikė jam į nosį. Didelį kraujavimą teko stabdyti medikamentais, kurie buvo dopingo sąraše. Trejų rungtynių diskvalifikacija.

JAV kalnų slidinėjimo karalienė Lindsey Vonn 2009 metais gerokai pašventė – mėgindama atidaryti šampano butelį ji susižeidė rankos nykštį. Gilią pjautinę žaizdą teko „sutvarkyti“ keturiomis siūlėmis.

REKLAMA

Danielis Bierofka iš „1860 München“ komandos buvo traumuotas ne varžovo, o teisėjo Roberto Hartmanno. Pastarasis futbolininkui per nesėkmingą susidūrimą sulaužė nosį.

JAV teniso profesionalas Samas Querrey norėjo užsirišti batelio raištelį ir pėdą pakėlė ant stiklinio stalo. Šis skilo, sportininkas susižeidė dešinę ranką (2009 metai).

Mario Gomezui 2006-2007 metų sezoną žaidžiant Štutgarto komandoje per rungtynes su „Wolfsburg“ trūko kojos raiščiai. Nusivylimas buvo toks didelis, kad jis smogė į metalinę dėžę ir gavo rankos lūžį.

REKLAMA

Ispanų vartininkas Santiago Canizaresas 2002 metais turėjo vykti į pasaulio čempionatą Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Tačiau neišvyko. Vonioje jis numetė buteliuką su losjonu po barzdos skutimo ir užlipo ant šukių.

Dviračių profesionalas Markas Cavendishas žaidė su žaidimų konsole „Nintendo Wii“ ir susižeidė blauzdos raumenį. Dėl to turėjo praleisti kelias dienas.

Reinholdas Messneris užkopė ant aukščiausių kalnų ir sveikas grįžo atgal. Tačiau kai mėgino perkopti trijų metrų aukščio sieną aplink savo žemės sklypą, susilaužė koją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Airijos nacionalinės futbolo komandos žaidėjas Robbie Keane‘as devintajame dešimtmetyje pamėgino gulėdamas ant sofos pasiekti nuotolinio valdymo pultą. Pasekmė – trijose vietose trūkę pėdos raiščiai.

„Newcastle“ komandos žaidėjas Celestine Babayaro po įvarčių mėgsta daryti salto. Kartą jam tai baigėsi kojos lūžiu.

Jerome‘as Boatengas 2010 metais susižeidė kelį tarptautinėse rungtynėse. Kelionėje namo lėktuvo palydovė į sužeistą vietą dar „įvažiavo“ su maisto ir gėrimų vežimėliu – keturių savaičių priverstinė pertrauka.

REKLAMA

Turkų vartininkas Volkanas Demirelis mėgsta švęsti nusivilkęs marškinėlius. Kartą jis išsisuko petį, kai savo marškinėlius metė į sirgalių tribūną. Pertrauka – vienas mėnuo.

Peru atstovas Paolo Guerrero 2007 metais prieš pasaulio čempionato atrankos rungtynes skubėjo į lėktuvą. Miuncheno oro uoste sprintas jam kainavo plyšusį kojos raumenį.

Didžiausią pavojų kelia autografų medžiotojai. 2009 metais buvęs vokiečių vartininkas Markusas Prollis buvo priverstas bėgti, užgriuvo ant mergaitės ir išsisuko petį.

Buvęs Anglijos rinktinės vartininkas Davidas Seamanas panašią traumą – peties išnirimą – patyrė žvejodamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų