REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politologai stebisi šalies vadovės pareiškimu, kad, jei Dalia Grybauskaitė dalyvaus kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose, jai jokios paramos nereikės. „Kas bus su konservatoriais, kurie tarsi ir dabar deklaruoja paramą prezidentei?“ – teiraujasi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius, politologas Mindaugas Jurkynas.

REKLAMA
REKLAMA

„<...> Jei apsispręsiu eiti į rinkimus, kaip ir pirmuose rinkimuose dalyvavau kaip nepriklausoma kandidatė, taip ir dabar, man jokios paramos nereikės, aš būsiu nepriklausoma kandidatė“, – ketvirtadienį pareiškė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Tokią poziciją prezidentė išsakė po premjero pareiškimų apie nuogirdas dėl partijos „Tvarka ir teisingumas“ siūlytos paramos mainais už spaudimą teismams, kad jie priimtų teigiamą sprendimą Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje. Savo ruožtu „Lietuvos žinių“ apžvalgininkas Ramūnas Terleckas įsitikinęs, kad šalies vadovė teisingai elgiasi neprisirišdama prie jokios partijos. „Nemanau, kad pono Rolando Pakso pagalba padėtų prezidentei laimėti antrus rinkimus iš eilės“, – LRT radijui sako apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, naivu galvoti, kad bet kuriam kandidatui, nebūtinai dabartinei prezidentei, nereikia paramos, – oponuoja politologas M. Jurkynas. – O kas bus su konservatoriais, kurie tarsi ir dabar deklaruoja tą paramą. Argi tos paramos staiga nereikės, juos atstums? Tai šiek tiek naivu ir juokinga.“

VDU profesorius neabejoja, kad parama yra reikalinga: „Būti nepriklausomam yra viena, o pasinaudoti politinių jėgų parama, ypač tų, kurias prezidentė rėmė, kai buvo Andriaus Kubiliaus Vyriausybė, manau, visiškai logiška ir netgi politiškai nuoseklu“.

LRT.lt primena, kad A. Kubilius yra išsakęs paramą D. Grybauskaitei, jei ši dar kartą nuspręstų dalyvauti rinkimuose. Jei D. Grybauskaitė dar kartą apsispręs dalyvauti rinkimuose, aš raginsiu partiją remti jos kandidatūrą, o kaip nuspręs partija – pamatysime", – sakė A. Kubilius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų