REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas, paprašytas prezidentės vardu nurodyti svarbiausius iššūkius Lietuvai 2014 m., pabrėžė būtinybę padidinti viešojo sektoriaus efektyvumą, rašo portalas vz.lt.

Prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas, paprašytas prezidentės vardu nurodyti svarbiausius iššūkius Lietuvai 2014 m., pabrėžė būtinybę padidinti viešojo sektoriaus efektyvumą, rašo portalas vz.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Udrėnas pareiškė, kad būtina viešojo sektoriaus reforma, „didinanti jo efektyvumą ir kokybę, ypač turint mintyje, kad yra sunkiau išlaikyti tą pačią infrastruktūrą ir institucijas, kai per 20 m. gyventojų sumažėjo 20%“.

REKLAMA

Lyg nuspėjusi svarbiausią Lietuvos iššūkį, amerikiečių nevyriausybinė organizacija TOCICO kitą savaitę Vilniuje rengia Tarptautinę viešojo sektoriaus efektyvumo konferenciją. Joje efektyviausios pasaulio organizacijos pristatys, kaip jos sugebėjo ženkliai padidinti veiklos efektyvumą sumažėjus finansavimui. Pasiteisinusius vadybos sprendimus apie tai, kaip „su mažiau nuveikti daugiau”, Vilniuje pristatys net 15 įvairių įstaigų vadovų ir ekspertų iš JAV, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Jungtinių Arabų Emyratų, Vokietijos, Švedijos, Pietų Afrikos Respublikos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinės viešojo sektoriaus žvaigždės dalinsis patirtimi apie įspūdingiausius rezultatus, kokių pavyko pasiekti valstybės įstaigose pastaraisiais metais: ženkliai sutrumpintas eilės ligoninėse, įspūdingai pagreitintą bylų nagrinėjimą teismuose, paspartintus leidimų išdavimo terminus, sutaupytas milijonines mokesčių mokėtojų lėšas.

Į Vilnių atvyks ir Jutos valstijos Biudžeto ir Planavimo departamento vadovai – generalinė direktorė Kristen Cox ir jos pavaduotojas Gregas Gardneris. Šie pareigūnai 2011 m. buvo oficialiai pripažinti efektyviausiai valdomos JAV institucijos vadovais. Vilniuje susirinkusiems ES viešojo sektoriaus lyderiams jie pristatys visose Jutos valstijos įstaigose taikomą vieningą rodiklių sistemą, skirtą matuoti ir padėti įstaigoms pasiekti valstijos gubernatoriaus iškeltą tikslą – per ketverius jo kadencijos metus pagerinti visų gubernatoriui pavaldžių įstaigų veiklą 25%.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu bus atskleista, kokiu būdu Izraelyje ir Jungtinėje Karalystėje buvo ženkliai paspartintas bylų nagrinėjimas teismuose. Apie tai, kaip paspartinti teisingumą, pasakos vienas iš Izraelio teismų reformos vykdytojų Shimeonas Passas, taip pat Kevinas Sadleris, Jos Didenybės Teismų ir tribunolų tarnybos Civilių, šeimos ir Tribonolų direktorius iš Jungtinės Karalystės. Šiai tarnybai pavaldžiuose 600 teismų pastaraisiais metais buvo įdiegta vadybos metodika LEAN, leidžianti su mažesniais ištekliais sukurti didesnę vertę.

REKLAMA

Nyderlandų, Izraelio ir JAV efektyviausių ligoninių atstovai pasakos, kaip jiems pavyko sumažinti pacientų eiles ir hospitalizavimo trukmę bei pagerinti gydymo kokybę. Šioms ligoninėms pavyko sumažinti gydytojų darbo krūvį ir kartu užtikrinti pelningą valstybinių sveikatos priežiūros įstaigų veiklą.

Renginį, vyksiantį spalio 24-25 dienomis Vilniuje, LITEXPO centre, organizuoja JAV veikianti nevyriausybinė organizacija TOCICO, vienijanti šiuolaikinių vadybos metodų ekspertus visame pasaulyje, padedama partnerių Lietuvoje. Nuo 2003-ųjų metų TOCICO yra surengusi daugiau nei 20 tarptautinių konferencijų JAV, Indijoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje ir Europoje.

REKLAMA

Konferenciją organizuoti padeda viena efektyviausių Europos ryšio rinkos bendrovių „Tele2”. Teikdama ryšio paslaugas viešajam sektoriui, „Tele2“ aktyviai skatina konkurenciją – kokybiškas paslaugas teikia už mažą kainą. Efektyvūs pirkimai taupo viešojo sektoriaus organizacijų lėšas ir sutaupytus pinigus leidžia panaudoti kitoms, svarbesnėms veikloms finansuoti.

Renginys nėra finansuojamas ES fondų ar Lietuvos biudžeto lėšomis.

Šiuo metu konferencijoje užsiregistravo daugiau nei 300 dalyvių iš Europos Sąjungos bei Rytų kaimynystės šalių.

Platesnę informaciją apie renginį galite sužinoti čia: http://efk.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų