REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išsipūtė sostinės savivaldybės įmonių vadovų atlygis

Nors Vilniaus savivaldybę slegia daugiau nei milijardo litų skola, kai kurių savivaldybės valdomų įmonių vadovų atlyginimai per metus gerokai išaugo.

REKLAMA
REKLAMA

Patys vadovai tikina, kad jų algos didėja natūraliai gerėjant bendrai situacijai Lietuvoje, rašo savaitraštis "Vilniaus diena".

REKLAMA

"Vilniaus dienos" pateikiamais duomenimis, didžiausi atlyginimai trečią šių metų ketvirtį buvo Miesto ūkio ir transporto departamento kuruojamos srities įmonėse.

Jose, palyginti su pernai metais, vadovų atlyginimai augo labiausiai, kai kur - ir po 20 procentų. Pavyzdžiui, bendrovės "Grinda" direktoriaus Algimanto Vilūno atlyginimas nuo liepos pakilo 2,2 tūkst. litų - nuo 9,7 tūkst. iki 12 tūkst. litų. Panašiomis proporcijomis kilo ir technikos direktoriaus bei dviejų A.Vilūno pavaduotojų algos - atitinkamai nuo 9 tūkst. iki 11 tūkst. litų ir nuo maždaug 8 tūkst. iki 11 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

"Nieko keisto - augo minimalus atlyginimas, augo ir mano, kaip vadovo, nes yra su juo susijęs, - tvirtino A.Vilūnas. - O kad atlyginimai didžiausi iš savivaldybės valdomų įmonių, tai irgi normalu - gal "Grinda" tik atrodo nematoma, bet pas mus iš viso dirba per 500 darbuotojų, tad esame tikrai dideli."

Kaip rašo "Vilniaus diena", augo ir kitų savivaldybės valdomų įmonių vadovų atlyginimai.

Vilniaus kiemsargiai rugsėjį buvo surengę protesto akciją prie Vyriausybės dėl kelis mėnesius nemokėtų atlyginimų, tikėdamiesi atkreipti centrinės valdžios dėmesį į savo problemas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų