REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

N. Venckienė parašė antrą laišką Lietuvai

Jau 7 mėnesius dingusi Seimo narė Neringa Venckienė vėl apsireiškė.

„Drąsos kelio“ partijos internetiniame puslapyje - parlamentarės tekstas, kuriame ji kaltina politikus, žurnalistus ir policija bandymais su ja susidoroti, skelbia „Info diena“.

Antrąjį viešą laišką besislapstanti Seimo narė paskelbė „Drąsos kelio“ internetiniame puslapyje.

Kliuvo premjerui Algirdui Butkevičiui, kuris esą tvirtino, kad N. Venckienė negali būti Seimo narė, nes parlamente šiuo metu nedirba.

Anot N. Venckienės, nedirba pats A. Butkevičius neužregistravęs nė vieno įstatymo projekto.

Pylos nuo N. Venckienės gavo konservatoriai ir liberalai, kurių iniciatyva siūloma pradėti N. Venckienės apkaltos procesą.

„Ačiū ir liberalui Šimašiui, kuris tikriausiai paskutinis matė tuo metu kaltinamąjį pedofilija, vėliau reabilituotą A.Ūsą šioje žemėje. Ačiū visam Liberalų sąjūdžiui, kurio gretose yra A.Ūso pusbrolis Vytautas Ūsas, už rūpestį dėl mano mandato” , - rašoma N. Venckienės laiške.

REKLAMA
REKLAMA

N. Venckienės rūstybę užsitraukę politikai, tokių kalbų nesureikšmina.

Kaip „INFO TV“ sakė liberalų sąjūdžio frakcijos narys Remigijus Šimašius, parlamentarė kaltinimais svaidosi ne pirmą kartą: „Jau kelerius metus laikomasi taktikos, kad visi aplinkui yra blogi ir viską blogai daro, ko gero, taip bandoma parodyti, kad pačios munduras ir sąžinė yra labai švari, o visi kiti yra iki ausų įklimpę“.

REKLAMA

Parlamentarė laiške tvirtina, kad prieš ją veikia tam tikras politikų klanas ir tvirtai laikosi įsikibusi Seimo nario mandato. Esą rengti jai apkaltą be jos dalyvavimo – neteisėta. Be to, N. Venckienė skelbia nuo dingimo parengusi dešimt įstatymų projektų. Tačiau teisės ekspertai tokį darbą vertina kaip bergždžią.

„Seimo narį išrenka lietuvių tauta, jis siejamas su Lietuvos valstybe, todėl turėtų gyventi Lietuvoje, o darbo veiklos rezultatai nustatyta tvarka turėtų būti užregistruoti“, - „Info dienai“ sakė konstitucinės teisės ekspertas Gintaras Kalinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Besislapstančios parlamentarės bendražygiai sako su N. Venckiene tiesiogiai nebendraujantys, apie ją pasiteiraujantis tik pas buvusios teisėjos artimuosius. Parlamentarė savo mintis esą išdėsto tik laiškais ir internetinėmis publikacijomis. Į Lietuvą savo noru N. Venckienė grįžti neketina.

„Čia jos laukia žmonės su antrankiais“, - sakė „Drąsos kelio“ frakcijos narys P. Gylys. Jis patikino, kad parlamentarė yra sveika ir gyva bei ruošiasi byloms.

N. Venckienė dingo balandį, Seimui panaikinus jos teisinę neliečiamybę. Jos paieška paskelbta gegužės 10 dieną.

Teisėsauga tvirtina žinanti N. Venckienės buvimo vietą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų