REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 19 dieną tradicinis septintasis bėgimas „10 km su Živile Balčiūnaite“ žada nemažai staigmenų. Pirmiausiai intrigą kuria pati renginio kaltininkė. „Vis dar nežinau, bėgsiu šeštadienį, ar ne. Esu stipriai persišaldžiusi ir nežinau, ar visiškai atsistosiu ant kojų iki savaitgalio“, - Balsas.lt sakė maratonininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Pėdos traumą besigydanti bėgikė „bacilą“ pagavo Maskvoje, kur lankosi pas garsius specialistus dėl kairiosios pėdos traumos. „Jau pasaulio čempionate turėjau stresinį pėdos lūžį, tik jį jausti pradėjau nuo 25 km. Operacijos daryti nereikia, gydytojai netgi leidžia bėgti iki pusės maratono distancijas“, - pasakojo Ž. Balčiūnaitė.

REKLAMA

Jos vardo bėgime šeštadienį bus ir kitų garsių bėgikių – atvyksta olimpietė Remalda Kergytė, jai konkurenciją sudarys kita Romo Sausaičio auklėtinė Vaida Žūsinaitė. Kitos dvi Lietuvos elitinės maratonininkės Diana Lobačevskė ir Rasa Drazdauskaitė ruošiasi kitiems bėgimams.

„D. Lobačevskė lapkritį bėgs Japonijos maratone, o R. Drazdauskaitė – kariuomenės pasaulio čempionate. – pasakojo treneris R. Sausaitis. – Kalbėti apie vyrus sudėtinga, nes stiprių bėgikų mūsų šalyje kol kas nėra. Tiesa, bus vienas perspektyviausių – Justinas Beržanskis, universiados vyrų 3000 m kliūtinio bėgimo rungtyje užėmęs aštuntąją vietą.“

REKLAMA
REKLAMA

„Jei jausiuosi gerai, oras bus geras ir treneris leis, turėčiau bėgti. Jei jau pradėsiu, tai ir užbaigsiu distanciją. Kol kas niekada nesu nefinišavusi“, - tvirtino 1004-ą bėgimo numerį gavusi Ž. Balčiūnaitė, patikinusi, kad net jei ir nebėgs, atvyks į renginį ir visus palaikys. Iki šiol sportininkė dėl ligos praleido tik vieną savo vardo bėgimą – 2009 metais.

Maratonininkė šįmet dar ketina dalyvauti pusės maratono bėgimuose Lenkijoje ir Indijoje. „Turime palaikyti sportinę formą, o kitais metais laukia svarbiausias startas – Europos čempionatas“, - teigė jos treneris R. Sausaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„10 km su Živile Balčiūnaite“ organizatorius Evaldas Martinka tvirtino, kad šįmet trasa bus 5 km ilgesnė, o dalyvių kone dvigubai daugiau. „Kai tik turėsime didesnį dalyvių skaičių, padarysime vieną ratą, tačiau dabar bus du. Pernai buvo užsiregistravę apie 500 dalyvių, o šįmet jų jau yra per 1000“, - teigė jis.

Renginio organizatoriai šįmet kviečia nuspalvinti miestą – 10 km bėgimo dalyviai galės palikti savo pėdos antspaudą drobėje ir taip įsiamžinti šio bėgimo istorijoje. Vėliau ši drobė bus eksponuojama lengvosios atletikos manieže Vilniuje.

REKLAMA

„Taip pat esame parengę staigmeną nugalėtojams – jiems bus įteikti ne tradiciniai apdovanojimai – taurės, o su bėgikų paveikslais – antspaudais susiję suvenyrai“, - kalbėjo E. Martinka. Jis tikino, kad tradicinis bėgimas „10 km su Živile Balčiūnaite“ turi augti, „masiškėti“: „Norime padaryti vieną 10 km ratą, o iš vyrų laukiame trasos įveikimo greičiau nei per 30 min. Galbūt rezultatai ims kilti, kai pakviesime kaimyninių šalių atstovus.“

Visi, sėkmingai įveikę 2, 5 ar 10 km nuotolius, dovanų gaus medalį, o dviem sportiškiausioms, gausiausią komandą surinkusioms mokykloms bus padovanotas sportinis inventorius. Bėgimo dalyviai po renginio kviečiami atgauti jėgas Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (Moksleivių rūmų) baseine bei pirtyje.

Daugiau informacijos rasite: 10 km su Živile Balčiūnaite

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų