REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Bent 13 žmonių žuvo galingam taifūnui priartėjus prie Japonijos Ramiojo vandenyno pakrantės, policija pranešė trečiadienį ir perspėjo, kad aukų dar gali padaugėti.

Bent 13 žmonių žuvo galingam taifūnui priartėjus prie Japonijos Ramiojo vandenyno pakrantės, policija pranešė trečiadienį ir perspėjo, kad aukų dar gali padaugėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taifūnas „Wipha“, laikomas smarkiausiu Japonijoje per pastarąjį dešimtmetį, slinkdamas šalia pakrantės į pietus nuo Tokijo sukėlė žemės nuošliaužų, kurios užvertė namus.

REKLAMA

„Esame patvirtinę, kad žuvo 13 žmonių, o šis skaičius vėliau tikriausiai padidės", – vienas policijos pareigūnas Ošimos subprefektūroje sakė naujienų agentūrai AFP.

Nacionalinis transliuotojas NHK pranešė, jog 50 dingo, kai daug namų buvo sugriauti arba nunešti virtinės žemės nuošliaužų ir potvynių Ošimos saloje, esančioje už 120 kilometrų į pietus nuo Japonijos sostinės.

Daugelis žuvusiųjų kūnų buvo rasti namuose, kurie buvo sutraiškyti, kai didžiuliai purvo srautai nusirito nuo šlaitų, sukelti smarkių liūčių ir smarkaus vėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje saloje nufilmuotuose vaizduose matėsi apgadinti mediniai namai, pusiau palaidoti purve. Aplink juos riogsojo išversti medžiai ir kitokių nuolaužų krūvos.

Daug vietos gyventojų, kurie rado prieglobstį evakuacijos centruose, sakė, kad į jų namus veržėsi dumblėtas vanduo, pranešė vietos žiniasklaida..

Apie 8 val. vietos (2 val. Lietuvos) laiku gelbėtojai ištraukė du gyvus žmones, kurie buvo įstrigę viename sugriautame name, nurodė NHK ir pridūrė, kad policijai ir ugniagesiams sunku pasiekti kai kurias nuniokotas teritorijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviejų žuvusiųjų kūnai buvo rasti ištvinusioje upėje, o vienas ištrauktas iš sutraiškyto namo, pridūrė transliuotojas.

„Rotušės ir ugniagesių stoties pareigūnai atlieka gelbėjimo darbus pasiekiamose vietose“, – vienas vietos pareigūnas naujienų agentūrai sakė AFP.

Vietos valdžia laiko dingusiais 50 žmonių Ošimos saloje, kuri turi daugiau nei 8 300 gyventojų, informavo NHK.

Kol kas nežinoma, ar jie tiesiog negali susisiekti su pasauliu, ar jų padėtis pavojingesnė.

Tokijo policija ruošiasi pasiųsti į salą apie 50 specialiųjų pareigūnų, kad sustiprintų vietos pajėgas, nurodė naujienų agentūra „Jiji Press“.

REKLAMA

Dar trys žmonės dingo Didžiojo Tokijo regione, nurodė pareigūnai ir žiniasklaida.

Kanagavos prefektūroje, esančioje į pietus nuo Tokijo, sraigtasparniai buvo pasiųsti ieškoti dviejų pradinukų, kurie, kaip manoma, per audrą buvo netoli paplūdimio, sakė vienas policijos atstovas.

Vienoje traukinių stotyje rytus nuo Tokijos didelė žemės nuošliauža apgadino geležinkelio pylimą ir atidengė pabėgius, sakė geležinkelių bendrovės "Keisei Electric Railway" atstovė.

"Keisei" linija yra vienas iš pagrindinių geležinkelių, jungiančių Tokiją su judriu Naritos oro uosto, kuris yra pagrindiniai tarptautiniai vartai į Japonijos sostinę.

REKLAMA

Daugiau nei 400 skrydžių iš Tokijo buvo atšaukti - daugiausiai vietos reisų, nurodė didžiosios Japonijos oro bendrovės "All Nippon Airways" (ANA) ir "Japan Airlines".

Tarp atšauktų skrydžių buvo du reisai tarp Tokijo ir Seulo, taip pat du reisai tarp Tokijo ir Honkongo, informavo ANA.

Dėl sutrikusio skrydžių tvarkaraščio buvo paveikti apie 61,6 tūkst. keleivių, pridūrė oro bendrovės.

Tuo tarpu toliau šiaurėje esančią avarijos ištiktą Fukušimos atominę jėgainę valdanti bendrovė pranešė išleidusi dalį lietaus vandens, susikaupusio tarp apsauginių pylimų, tačiau nurodė, kad spinduliuotės lygis neviršija saugumo normų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė TEPCO nepranešė apie jokią žalą jėgainei, kurios komplekse įrengtuose rezervuaruose laikoma tūkstančiai tonų radioaktyviomis medžiagomis užteršto vandens, kuris buvo panaudotas aušinti sugedusiems reaktoriams.

"Wipha", kuris nepasiekė sausumos, nešė smarkias liūtis ir vėjus į Tokiją ir jo apylinkes, smarkiai sutrikdydamas rytinį eismą sukeldamas nepatogumų šimtams tūkstančių į darbą vykstančių žmonių.

1 val. Grinvičo (4 val. Lietuvos) laiku taifūnas slinko virš Ramiojo vandenyno, maždaug už 160 kilometrų į rytus nuo Korijamos miesto Fukušimos prefektūroje, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra.

Jis slinko į šiaurės rytus, toldamas nuo Japonijos, pridūrė agentūra.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų