REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB banko užsakymu atlikta gyventojų apklausa apie būsto kainų lūkesčius parodė, kad 2013 metų rugsėjo mėnesį daugiausiai (40 proc.) apklaustų gyventojų teigė, kad būsto kainos, jų nuomone, artimiausiu laiku padidės.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kiek daugiau negu trečdalis (35 proc.) 15–74 metų Lietuvos gyventojų tikėjosi, kad per ateinančius dvylika mėnesių būsto kainos liks tokios pat, o kas septintas (14 proc.) manė, kad būsto kainos Lietuvoje kris. Dešimtadalis (11 proc.) respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

REKLAMA

Palyginti su birželio mėnesio apklausos rezultatais, gyventojų lūkesčiai pagerėjo. Gyventojų, kurie per artimiausius dvylika mėnesių tikisi didesnių būsto kainų, padaugėjo 6 proc. punktais. Manančiųjų, kad būsto kainos mažės, sumažėjo 3 proc. punktais.

 

Gyventojų, kurie mano, kad per artimiausius dvylika mėnesių kainos nesikeis, sumažėjo 4 proc. punktais.

„Šių metų rugsėjį būsto kainų didėjimo lūkesčiai didžiausi per visą stebėjimo laiką (nuo 2012 metų kovo). Per šį laikotarpį didžiausia iki šiol manančių, kad kainos didės, dalis (39 proc.) buvo 2012 metų kovo mėnesį, mažiausia (27 proc.) – 2012 metų gruodį“, – sako SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak šeimos finansų ekspertės, nors trečią šių metų ketvirtį, palyginti su antru ketvirčiu, beveik visi būstai Lietuvoje atpigo (Registrų centro duomenimis, pabrango tik naujos statybos butai ne sostinėje), didėjantį gyventojų optimizmą galima paaiškinti tuo, kad apskritai pagerėjo ateities lūkesčiai. Šiems lūkesčiams susiformuoti įtakos turėjo ir mažėjantis nedarbas, ir didėjantis vidutinis darbo užmokestis.

Gyventojų apklausą Lietuvoje SEB banko užsakymu atliko bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos tyrimai“ 2013 metų rugsėjo mėnesį. Iš viso apklausta 1 018 15―74 metų Lietuvos gyventojų iš 100 vietovių. Tokios imties rezultatų paklaida neviršija 3 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų