REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čempionų mentalitetas, žaidimo laikas ir aiškūs tikslai – šie trys faktoriai geriausią antrosios NKL savaitės krepšininką Mindaugą Reminą paskatino atvykti į „Mažeikius“. Įžaidėjas nuo pirmųjų sezono rungtynių įrodinėja savo vertę ir kartu su komandos draugais visiems varžovams kimba į atlapus, praneša NKL.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiajame NKL ture „Mažeikiai“ rezultatu 86:73 įveikė Klaipėdos „Naftą-Universitetą“, o diena vėliau po pratęsimo 83:78 nugalėjo ir „Vilnių-MRU“. Abejose rungtynėse M. Reminas rinko vidutiniškai po 20 taškų, 3,5 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus, tačiau savo indėlio į pergalę nesureikšmina.

REKLAMA

Į stiprius ir silpnus varžovų neskirstantis krepšininkas pasidalino įspūdžiais apie pirmąjį sezone pratęsimą, savaitės titulą, naują komandą, trenerį, aiškų sezono tikslą ir laukiantį sunkų kelią iki jo.

- Mindaugai, buvai pripažintas naudingiausiu NKL savaitės krepšininku. Koks jausmas būti geriausiu?

- Malonu ir tiek. Nesijaučiu geriausiu, nes tai visos komandos nuopelnas. Krepšinis - komandinė sporto šaka, ir svarbiausias dalykas, kad laimėtų komanda. O šiemet svarbiausia, kad laimėtų „Mažeikiai“.

REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl po gero praėjusio sezono pasukai būtent į šį klubą?

- Pasirinkau „Mažeikius“, nes ši komanda man suteikė viską, ko aš norėjau. Be to, ši komanda čempioniška ir aiškiai žino savo tikslus šiam sezonui.

- Kokia atmosfera vyrauja komandoje?

- Atmosfera tikrai labai gera, visi geros nuotaikos. O kai ateina rungtynės, kimbam į darbus ir būnam susikaupę.

- Treneris - svarbi komandos dalis. Kokia tavo nuomonė apie „Mažeikių“ trenerį Aloyzą Rudį? Kokie būdvardžiai geriausiai jį apibūdintų?

- Treneris yra patyręs ir žino, ką daro. Kiekviena treniruotė yra suplanuota, dirbame kryptingai. Ko mūsų komandai tuo metu labiausiai trūkstą, tą ir tobuliname. O būdvardžiais apibūdinti būtų labai paprasta: jis yra dėmesingas, reiklus bei griežtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Savo karjerą pradėjai LKL, šiuo metu žaidi antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje NKL. Kaip vertini savo karjeros žingsnius?

- Vertinu teigiamai. Man patinka NKL - čia nėra aiškaus lyderio, visi varžovai yra lygūs. Visos komandos ypatingai gerai žaidžia namų aikštėse. Tik neįvertink varžovo, ir namo grįši be pergalių ir nuleistomis galvomis. Svarbiausia man yra žaidimo laikas bei komandos tikslai.

- Praėjusį savaitgalį rungtynėse su „Vilniumi-MRU“ žaidėte pratęsimą. Neįvertinote varžovo ar svečiai žaidė gerai?

REKLAMA

- Dar kartą pakartosiu, kad šioje lygoje nėra silpnų varžovų. Mes varžovų tikrai nenuvertinome. Vilniečiai puikiai grūmėsi ir kovojo, bet mes geriau sužaidėm rungtynių pabaiga ir šventėm pergalę.

- Praeitą sezoną žaidėte „Dzūkijos“ komandoje, šį sezoną Mažeikiuose. Mažeikiai laimėjo NKL čempionatą, bet kelialapį į LKL gavo dzūkai. Kuris klubas vis dėlto buvo vertesnis?

- Tikrai džiaugiuosi už dzūkus, kad pateko į Lietuvos krepšinio lygą. Jie turi viską, ko reikalavo LKL. Tačiau man gaila, kad dabar sportinis principas nėra svarbiausias dalykas. Aš už tai, kad tiek dzūkai, tiek Mažeikiai žaistų LKL, nes šios abi komandos to vertos. Mes padarysime viską, kad žemaičių komanda žaistų stipriausioje Lietuvos lygoje, o kaip bus parodys laikas.

- Komanda, kaip ir pernai, nusitaikiusi tik į čempionų titulą? Kalbėjotės su komandos vadovais apie tikslus šį sezoną?

- Mūsų tikslas - kuo geriau ir gražiau žaisti, jausti malonumą. Tikslą mes visi žinome, bet tokį patį tikslą turi dar mažiausiai keturiolika komandų, tad lengva tikrai nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų