REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijoje, Lonato trasoje vyko 23-iosios tradicinės „Trofeo D‘Autunno“ taurės kartingo lenktynės. Tai puiki repeticija prieš toje pat trasoje kitą savaitgalį vyksiančias tarptautines „ROK“ taurės finalines lenktynes, todėl turnyro dalyvių geografija – itin plati. Į Italiją suvažiavo stipriausi visos Europos kartingo meistrai, tarp kurių buvo ir keletas lietuvių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mini 60“ klasėje tarp 45 dalyvių savo jėgas išbandė keturi lietuviai: Justas Jonušis, Gustas Grinbergas, Tomas Vaitekūnas ir Kasparas Vaškelis.

REKLAMA

Visą savaitgalį greičiausias iš lietuvių buvo Justas Jonušis – jis laikėsi greičiausiųjų ketvertuke visas tris dienas. Jaunajam lenktynininkui visą laiką talkino patyręs Kazimieras Vasiliauskas, galbūt todėl Justas jau nuo pirmųjų ratų buvo toks greitas.

Lenktynių dieną apšilimo metu Justas buvo pirmas savo grupėje ir tai komandą nuteikė labai optimistiškai. Deja, kvalifikacijoje jam sekėsi ne taip gerai – jis parodė septintą rezultatą grupėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalyje, startavęs iš septintos vietos jis finišavo ketvirtas ir pateko į pagrindinį finalą. Deja, finale jaunam mūsų šalies atstovui nepasisekė. Jau pirmajame posūkyje po starto jam į galą trenkėsi atlėkęs varžovas, Justas apsisuko, o iš paskos važiavę keli lenktynininkai tiesiog pervažiavo lietuvio karto priekį ir sulankstė rėmą, tad greičiausiam mūsų šalies atstovui iš kovos teko pasitraukti jau pirmajame posūkyje.

„Labai nusivylęs nesu, – po finišo pasakojo Justas Jonušis. -„ Aišku gaila, kad taip atsitiko, nes tikėjausi pakovoti dėl prizinių pozicijų. Tačiau mūsų tikslas yra artėjančio savaitgalio varžybos, kuriose noriu pasirodyti kuo geriau. Matau, kad galiu kovoti dėl aukštų vietų ir tikiuosi, kad kitą savaitgalį man seksis geriau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finale geriausiai iš lietuvių pasirodė Gustas Grinbergas – jis liko 18, Tomas Vaitekūnas – 21. Gaila, kad dėl techninių problemų į finalą nepateko Kasparas Vaškelis.

„ROK KF2“ finale pasirodė ir dar du lietuviai: Evaldas Dzialtuvas ir Vitalij Ivickij. Evaldui sekėsi visai neblogai – visą savaitgalį jis taip pat buvo tarp lyderių, o pusfinayje finišavo penktas. Deja, finale sulūžo lietuvio variklis ir jis nefinišavo. Tuo tarpu Vitalj Ivickij finišą finale pasiekė keturioliktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų