REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų vasarą, kai 21-erių metų jaunuolis Moriztas Erhardtas mirė, galimai nuo persidirbimo viename investiciniame banke, pasaulio žiniasklaida itin susidomėjo darbo krūviais šiose pinigų kalyklose. Vis dėlto apie jį vienas dalykas tikrai aiškus – vyrukas buvo ambicingas, istoriją pasakoja spiegel.de.

Šių metų vasarą, kai 21-erių metų jaunuolis Moriztas Erhardtas mirė, galimai nuo persidirbimo viename investiciniame banke, pasaulio žiniasklaida itin susidomėjo darbo krūviais šiose pinigų kalyklose. Vis dėlto apie jį vienas dalykas tikrai aiškus – vyrukas buvo ambicingas, istoriją pasakoja spiegel.de.

REKLAMA

Šią vasarą jaunuolis atliko praktiką „America Merril Lynch“ investiciniame banke, įsikūrusiame Londono Sityje. Vokiečių naujienų portalas teigia, kad M. Erhardtas dirbo labai daug ir beveik nemiegodavo. Jo praktika buvo jau besibaigianti, tačiau šių metų rugpjūčio 25 dieną jaunuolis mirė.

Naujienos apie M. Erhardtą greitai pasklido viešojoje erdvėje. Portale wallstreetoasis.com buvo rašoma „Tai buvo vienas geriausių praktikantų IBD BAML“.

REKLAMA
REKLAMA

M. Erhardtas užaugo Staufeno miestelyje, esančiame pietvakarių Vokietijoje. Jaunuolis mėgo slidinėti, žaisti tenisą ir futbolą. M. Erhardtas visada žinojo, ko nori, turėjo užsibrėžtus tikslus.

REKLAMA

2011 metais baigė Fausto vidurinią mokyklą auškčiausiais rezultatais ir buvo apdovanotas kaip pažangiausias mokinys. Būdamas mokykloje dalyvavo anglų, prancūzų kalbų ir matematikos olimpiadose.

„Jis nesimokydavo labai daug, tačiau tai darydavo labai efektyviai“, – pasakojo M. Erhardto motina.

Jaunuolis taip pat priklausė centro dešinės politinei organizacijai – Jaunųjų krikščionių demokratų. Kaip jis pasakojo savo mamai: „Priklausau šiai organizacijai ne dėl savo įsitikinimų, o dėl to, kad tai padės mano karjerai“.

Baigęs vidurinę mokyklą jaunuolis įstojo į prestižiniu laikomą universitetą – London School of Economics. Vis dėlto, M. Erhardtas neišvyko studijuoti svetur ir pasirinko studijas gimtojoje šalyje – Vokietijoje. Jis mokėsi Otto Beisheimo verslo mokykloje (WHU), netoli vakarų Vokietijoje esančio Koblenzo miesto. Šioje privati mokymosi institucija taip pat laikoma prestižine.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo Vokietijos naujienų portalas, WHU studentija pasižymi tuo, kad nemėgsta pasaulio elito. Vis dėlto, per daugelį metų ši mokymosi institucija susikūrė „karjeristų kalvės“ įvaizdį. Viena žurnalistė pastebėjo, kad visi studentai iš WHU yra labai panašūs.

Studentai pasakoja, kad šiame universitete diena prasideda labai anksti, o baigiasi vėlai. Tarp sunkių studijų, vakarais organizuojama ir įvairių vakarėlių. Universitete juntamas stiprus bendruomeniškumo jausmas. Per išleistuves kiekvienas studentas gauna storą adresų knygą, kurioje surašyta visų alumni elektroninių paštų adresai, telefonų numeriai.

2012 metų vasarą M. Erhardtas atliko praktiką konsultacinėje firmoje KPGM Frankfurte. O praėjusį rudenį jaunuolis nusprendė išvykti į JAV – Ten keturis mėnesius M. Erhardtas praleido verslo mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šioje mokykloje jaunuolis mokėsi apie prblemas su kuriomis dažnai susiduria didelės kompanijos, spręsdavo realias praktines problemas. Viename savo projektų M. Erhardtas kūrė strategiją, kaip persikelti iš JAV rinkos į Kanadą.

M. Erhardto tėvai pastebėjo, kad išvykęs už Atlanto jų sūnus priprato prie didelio darbo krūvio ir jam tai atrodė įprasta. Jaunuolis intensyviai mokydavosi apie 60 val. per savaitę. Grįžęs iš JAV jis šešias savaites praleido namuose, kartu su šeima.

Pailsėjęs, jis pradėjo savo praktiką investiciniame banke Londono Sityje. Naujienų portalo teigimu, M. Erhardtas greitai įsiliejo į naują aplinką. Kartu su juo praktiką atliko dar 40 jaunuolių.

REKLAMA

Vis dėlto investiciniai bankai nėra pati švelniausia vieta pasaulyje – norint pritapti, reikia būti tvirtam. Dauguma jaunųjų analitikų investiciniuose bankuose daro Lietuvos studentams iki gyvo kaulo pažįstamas „PowerPoint“ prezentacijas, renka duomenis apie konkurentus ir analizuoja jūras skaičių.

Tačiau sunkus darbas atsiperka – banko „Merrill Lynch“, kuriame dirbo Moriztas Erhardtas, jaunesnysis analitikas uždirba apie 54 tūkst. eurų (186 tūkst. litų) per metus ir turi galimybę prisidurti priedą su 4 nuliais.

Kolegų teigimu, jaunasis vokietis buvo populiarus kolegų tarpe. M. Erhardtas mėgo Londoną, kur jau buvo spėjęs susipažinti su nemažu būriu vokiečių. Anot mirusiojo mamos, pastarasis dirbo daug, tačiau nevengė švęsti. „Buvo akivaizdu, kad Moriztas džiaugėsi Londonu ir didžiavosi dirbdamas investiciniame banke“, – apie jaunuolį rašė vienas šio kolegų.

REKLAMA

Per paskutinį „Skype“ pokalbį su mama, M. Erhardtas atrodė kiek išblyškęs, tačiau jaunuolis tikino artimuosius, kad jam viskas gerai. Jaunojo bankininko elektroninio pašto duomenys rodo, kad asmeniniu paštu kelias dienas iš eilės pastarasis naudodavosi nuo 5 valandos ryto. Spėjama, kad tik tokiu metu jaunuolis baigdavo darbą.

Dar daugiau klaustukų slepia mirties aplinkybės. Praėjus net 7 savaitėms po M. Erhardto mirties, dar nėra aiškios įvykio aplinkybės. Teigiama, kad jaunuolį ištiko epilepsija ir netekęs sąmonės duše, šis paskendo nuo tekančio vandens srovės. Nors M. Erhardtas yra patyręs traukulių priepuolius ir anksčiau, šie netrukdavo ilgai ir neatrodė pavojingi. Spėjama, kad nuo nuolatinio darbo išsekęs kūnas tiesiog nepajėgė susidoroti su priepuoliu ir jaunuolis mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunuolio motina tikina nejaučianti pykčio bankui.„Su visa situacija buvo susitvarkyta labai profesionaliai ir šiltai“, – sakė jaunuolio mama Dieterle Erhardt. Ir vis dėlto moteris pridūrė, kad likus kelioms dienoms iki mirties jos sūnus pasakojo dirbęs prie projekto apie kurį negalįs kalbėti.

„Labai įdomu kas tai per projektas buvo, tačiau bankas tokios informacijos neteikia“, – teigė velionio mama. Moteris taip pat pridūrė, kad aplankiusi sūnaus kambarį po šio mirties, rado jį stebėtinai tvarkingą ir švarų.

M. Erhardtas veikiausiai buvo vienas iš daugelio praktikantų, patekusių į vadinamąją magiškąją karuselę. Ja vadinama darbo praktika, kai paryčiais praktikantas taksi grįžta namo, nusiprausia po dušu, persirengia, ir tuo pačiu taksi vėl sugrįžta į darbą, pradėdamas naują ilgą dieną.

Vaikinas aptiktas sukniubęs darbo vietoje rastas maždaug 20 val. 30 min. vietos laiku. Jo mirtis buvo konstatuota vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų