REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuva kiek netikėtai nusprendė pagreitinti pasižadėjimo dėl kolektyvinio investavimo į vertybinius direktyvos (Ucits) priėmimą, taip apsunkinant galimybę riboti rizikos fondų vadovų priedų dydį, rašo ft.com.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos mėnesį Europos Parlamentas atmetė siūlymą riboti vadovų priemokas prie algos iki 100 proc. mėnesio pajamų dydžio. Turint omenyje, kad balsavimas buvo pralaimėtas vos 7 balsų skirtumu, buvo tikimasi, kad pakartotinio svarstymo metu su nauju parlamentu po 2014 gegužės šį įstatymą pavyks priimti, tačiau Vilnius nusprendė kitaip.

REKLAMA

Europos Sąjungos (ES) tarybai pirmininkaujanti Lietuva planuoja šio klausimo imtis jau kitą savaitę ir siekia pabaigti direktyvos priėmimą Taryboje iki pavasario, kas reikštų, kad naujas parlamentas pakeitimų daryti jau nebegalėtų, rašo ft.com.

„Šis žingsnis yra kiek netikėtas. Lietuvos atstovai teigė, kad pirmininkavimo metu daugiausia dėmesio bus skiriama bankams ir finansiniam stabilumui, tuo tarpu Ucits direktyva nepateko net į svarbiausių klausimų penkioliktuką“, – ft.com pasakojo tapatybės atskleisti nepanoręs šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų