REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po ilgų užmaršties metų naujam gyvenimui prikeltas brangus Ferruccio Lamborghini žaislas – katerisRiva Aquarama“. „Lamborghini“ kompanijos įkūrėjo kateris pagamintas 1968 metais ir tuo metu buvo vienas iš rimčiausių greitaeigių katerių savo segmente. Pažymėtina, kad stebėtinai greitai skrieti vandens paviršiumi jam leido „Lamborghini“ automobilių varikliai.

REKLAMA
REKLAMA

Po F. Lamborghini mirties nuo 1993 metų šis kateris prastovėjo uždengtas brezentu vienoje iš Italijos marinų. Prieš trejus metus jį surado ir išpirko vienas kolekcininkas.

REKLAMA

Medinis kateris dabar jau restauruotas ir blizga kaip naujas. Tiesa, originalių variklių jam rasti jau nepavyko. Tad dabar jo sraigtus suka du V12 tipo motorai iš modelio „350GT“. Taigi, iš viso dabar čia darbuojasi 24 cilindrai, kurie godžiai sriaubia benziną per 12 „Weber“ karbiuratorių. Bendra jėgainės galia – 70 AG. Todėl maksimalus katerio greitis įspūdingai atrodo ir šiandien. Tai 48 mazgai. Išvertus į automobilininkams suprantamesnę sistemą – 89 kilometrai per valandą. Kol kas dar nėra aišku, ar F. Lamborghini naudotas „Riva Aquarama Lamborghini“ liks privačioje kolekcijoje, ar atsidurs kokiame brangiame aukcione.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų