REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomajame komitete viceprezidentą ir sporto mecenatą Antaną Guogą keičia gerai pažįstamas veidas – Lietuvos rinktinės sirgalių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla. Ši naujiena nustebino ne tik krepšinio sirgalius, bet ir Nacionalinės moterų krepšinio lygą (NMKL), deleguojančią A. Guogą į LKF Vykdomąjį komitetą.

„Dar prieš 2010 metų pasaulio čempionatą kalbėjome su Antanu jis sakė, kad norėtų matyti valdyboje sirgalių atstovus. Ta idėja jau gvildenama trejus metus“, – pasakojo T. Balaišis-Sėkla. Jis teigė kol kas nežinantis, kada imsis naujų pareigų, tačiau jau dabar aišku, kad į Vykdomąjį komitetą jis turėtų eiti kaip Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) atstovas. Ši pozicija nuo 2010 metų priklausė NMKL prezidentu dirbusiam A. Guogai.

Apie tai iš Balsas.lt išgirdęs NMKL direktorius Jurgis Laurinavičius buvo nustebęs. „Įdomu. Kaip iš dangaus. Kol kas nieko nežinau, bet šių pareigų perleidimas neįmanomas. NMKL prezidento skyrimo tvarka visiškai kita. A. Guogai suteikti įgaliojimai baigiasi spalio 20 dieną. Jei po to neturėsime išrinkę NMKL prezidento, į LKF Vykdomąjį komitetą vyksiu aš pats“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kada gali būti naujo NMKL prezidento rinkimai, J. Laurinavičius negalėjo atsakyti tiksliai. Kaip ir nekalbėjo apie galimus kandidatus. „Kol kas negaliu pasakyti, tačiau kandidatų gali būti ir vienas“, – sakė jis.

REKLAMA

Balsas.lt kalbintas šiuo metu Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas prisipažino, kad su juo buvo kalbėta apie LKF generalinio sekretoriaus vietą, tačiau jis teigiamo atsakymo kol kas neturi.

„Darbai veja darbus, reikia pačiam susidėlioti. Apie savo sprendimą pasakysiu per LKF Vykdomojo komiteto posėdį po dviejų savaičių. Turime visokių renginių susigalvoję ir prisidėlioję. Nesu toks, kad viską metu, spjaunu ir bėgu ten. Reikia pasvarstyti“, - Balsas.lt sakė M. Špokas.

„Nereikia skubėti gyventi. Turime savo įsipareigojimų ir veiklų. Rūtos pasiekimai, matėte. Tikrai nesėdime, nosies nekrapštome. Džiaugiuosi plaukimo progresu, džiaugiuosi ir įvertinimu, jei kažkam reikia pagalbos, svarstai ir dėlioji, kuo gali būti naudingas, – kalbėjo jis. – Norėtųsi, kad ir toliau kas pagelbėtų, jei kažkas pasikeistų ir aš galėčiau išeiti. Čia įdėta daug pastangų ir darbo.“

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad Lietuvos krepšinio federacijoje generalinio sekretoriaus kėdę iki praėjusios savaitės užėmė Mindaugas Balčiūnas. Ji atsilaisvino, kai pastarasis paskelbė atsistatydinąs. Šis veiksmas lėmė, kad likti LKF prezidento poste nusprendė Arvydas Sabonis, norą toliau dirbti su rinktine pareiškė ir Jonas Kazlauskas.

– Ar toks pasiūlymas buvo staigmena? – paklausėme T. Balaišį-Sėklą, kol kas, matyt, turintį tik A. Guogos pažadą apie būsimas pareigas.

– Tai buvo netikėta, kad vyksta dabar. Bet su Antanu esame apie tai kalbėję ir anksčiau, tai man nebuvo visiškai nežinomas dalykas. Būna ketinimų ir kalbų daug, bet kad taip išsisprendė ir dar taip greitai, man buvo netikėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– LKF viceprezidento pareigos. Ar tai – iššūkis pačiam?

– Nežinau. Pamatysime. Susidursime, o tuomet galėsiu ką nors pasakyti.

– Ketinimai ir planai juk kokie nors yra?

– Ką ten daugiau veikti, nei puoselėti krepšinį. Kitų minčių ir negali būti. Esu iš tų žmonių, kuriems krepšinis užima didelę dalį gyvenimo. Noriu, kad ir toliau viskas eitų gera linkme, aukšti pasiekimai, krepšinis vystytųsi.

– Ar yra darbų ar projektų, kuriuos visų norėtumėte imtis?

– Kol kas dar viskas netikėta, kad galėčiau gilintis į detales. Viskas įvyko labai greitai.

– Pastaruoju metu Lietuvos krepšinio federacijoje buvo daug „intrigų“. Ar tai negąsdina?

– Negąsdina. Man atrodo, kad kaip tik reikia eiti vardan to, kad tokių dalykų nebūtų. Stengiuosi padėti, kad tokių dalykų išvengtume. Skalbinių skalbimas viešoje erdvėje neprisideda prie gero krepšinio įvaizdžio. O ten ir nebuvo, ką skalbti. Tai buvo visiškai nereikalingi dalykai, galima buvo išspręsti ramiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų