REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 15 d., antradienį, 15.00 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje Vilniaus universiteto garbės daktaro vardas bus suteiktas žymiems pasaulinio lygio mokslininkams: prof. Hartmutui Fueßui iš Darmštato technikos universiteto (Vokietija) ir prof. Grahamui R. Flemingui iš Kalifornijos universiteto Berklyje (JAV), pranešė Vilniaus universitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Darmštato technikos universiteto profesorius Hartmutas Fueßas yra ne tik Vokietijoje, bet ir visame pasaulyje gerai žinomas mokslininkas. Šis iškilus medžiagotyrininkas yra paskelbęs beveik 1000 mokslinių straipsnių geriausiuose pasaulio žurnaluose.

REKLAMA

Su VU mokslininkais profesoriaus iniciatyva buvo atlikti solidūs bendri moksliniai tyrimai įgyvendinant projekto „Structure and Phase Transitions in Ionic Solutions“, kurį rėmė Alexanderio von Humboldto fondas, uždavinius. Kartu su VU Fizikos fakulteto mokslininkais prof. H. Fueßas yra paskelbęs 15 bendrų straipsnių aukšto lygio moksliniuose žurnaluose, sakoma VU pranešime.

Profesorius Grahamas R. Flemingas yra Kalifornijos universiteto Berklyje vicekancleris mokslui. Jo mokslinių tyrimų sritys – ultraspartieji reiškiniai cheminėse, biologinėse sistemose ir fotosintezė, taip pat kvantiniai dinaminiai reiškiniai kondensuotose aplinkose. Profesorius yra pasaulyje žinomas mokslininkas. Jo darbai cituoti daugiau negu 30 tūkst. kartų.

REKLAMA
REKLAMA

Prof. G. R. Flemingas palaiko glaudžius ryšius su VU. Jo grupėje dirbo VU absolventas Donatas Zigmantas. Profesorius intensyviai bendradarbiauja su VU Fizikos fakulteto Teorinės fizikos katedra – atlikta bendrų darbų su prof. L. Valkūnu ir prof. D. Abromavičiumi, doktorantu J. Chmeliovu. Kartu su katedros darbuotojais yra vykdomi bendri projektai.

Nuo 1979 m. VU garbės daktaro vardas yra suteiktas 54 įvairių užsienio šalių mokslininkams ir visuomenės veikėjams, kurie savo darbais prisidėjo prie VU veiklos.

Mokslininkai šią savaitę Vilniaus universitete skaitys paskaitas: spalio 14 d., pirmadienį, 13 val. VU Fizikos fakulteto 213 aud. vyks prof. Hartmuto Fueßo paskaita „Funkcinių medžiagų struktūra“ („Structure of Functional Materials“), spalio 16 d., trečiadienį, 10 val. VU Fizikos fakulteto prof. Povilo Brazdžiūno didžiojoje fizikos aud. vyks prof. Grahamo R. Flemingo paskaita „Fotoindukuoti vyksmai fotosintezėje“ („The Physics of Photosynthetic Light Harvesting“), sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų