REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija gerokai pasistūmėjo į priekį diversifikuodama naftos tiekimą į savo naftos perdirbimo gamyklas, pareiškė šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Lukašenkos, kurio žodžius cituoja naujienų portalas "Tut.by", jis „ne šiaip sau skraidęs“ į Jungtinius Arabų Emyratus ir Iraną. „Mes Irane jau dairomės, kokį telkinį imsimės eksploatuoti. Mes Irano naftą galime Kinijai pardavinėti. Galim ir sau tiekti – yra rentabilūs maršrutai“, sakė jis.

REKLAMA

A. Lukašenka tvirtino, kad šiuo metu dėl naftos tiekimo tariamasi su Azerbaidžanu, Kazachstanu ir visa eile kitų šalių.

„Mes turime būti pasiruošę atsigabenti naftą geležinkeliais, jūra. Arba, sakykim, į Baltijos šalis jūra, o po to pumpuoti naftotiekiais. Tada, jei susidarytų ypatingos aplinkybės, pirkti naftą iš kitų šalių galbūt bus ir brangiau, bet ant kelių mes nestovėsim“, - pareiškė A. Lukašenka. Pasak jo, rusai jau suprato, kad Baltarusija gali pakeisti jos naftą tiekimais iš kitų šalių.

„Bet užvis baisiausia Rusijai ne tai, kad mes iš jų 20 mln. tonų naftos nenupirksim, o tai, kad jie negalės perdirbti savo naftos Baltarusijos gamyklose. O dar baisiau – kad jie gali prarasti rinką Europos centre“, - tvirtino A. Lukašenka.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų