REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausi Tarptautinio Valiutos Fondo (TVF) duomenys rodo, kad Europos ekonomika atsigauna, tačiau tarp iššūkių - didelis nedarbas, viešųjų finansų tvarumo rizika, sako Finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras dalyvavo Vašingtone vykusiame metiniame Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko susitikime, kuriame apžvelgtos pasaulio ekonomikos vystymosi tendencijos.

REKLAMA

"Turime ribotus viešuosius išteklius, todėl iššūkius privalome įveikti pasitelkę atsakingą išlaidų politiką ir struktūrines reformas, nukreipdami prioritetus į ekonomikos augimą", – sakė Šiaurės ir Baltijos šalims atstovavęs R.Šadžius.

Ministras taip pat pabrėžė 2010 metų TVF kvotų ir valdymo reformos, atspindinčios naujausias ekonomikos vystymosi tendencijas ir ekonomiškai augančių šalių indėlį, svarbą. Visos Europos Sąjungos šalys, įskaitant ir Lietuvą, jau yra ratifikavusios šią reformą.

REKLAMA
REKLAMA

R.Šadžius dalyvavo TVF Tarptautinio pinigų ir finansų komiteto posėdyje, TVF bei Pasaulio banko Šiaurės ir Baltijos šalių grupės susitikimuose, Išankstinio perspėjimo pratybų seminare, neformaliame pasaulio ekonomikos lyderių susitikime.

„Lietuvą ir Tarptautinį valiutos fondą sieja ilgametė partnerystė, kurią visų pirma sieju su ekspertine pagalba. TVF yra sukaupusi milžinišką patirtį ir nuolat tobulina savo darbą. Fondas sustiprino ekonomikos stebėseną, įtraukdamas naujus komponentus ir didesnį dėmesį skirdamas ilgalaikiams aspektams. TVF kartu su Pasaulio banko grupe taip pat atnaujina skolos valdymo gaires, kuriose atsižvelgiama į naujausią patirtį. Visa tai padės šalims kuriant priemones, kuriomis stiprinsime finansų stabilumą ir viešųjų finansų drausmę", - Finansų ministerijos pranešime cituojamas R.Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš JAV ministras išvyko į Liuksemburgą, kur spalio 15-ąją (antradienį) pirmininkaus Europos Sąjungos Ekonomikos ir finansų reikalų (ECOFIN) tarybos posėdžiui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų