REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Maždaug 2 mln. maldininkų sekmadienį patraukė iš musulmonų šventojo Mekos miesto pradėti hadžo, kurio dalyvių šiemet yra mažiau dėl mirtino viruso MERS keliamos baimės.

REKLAMA
REKLAMA

Saudo Arabijos sveikatos apsaugos ministras Abdullah al Rabia (Abdula Rabija) šeštadienį vakare žurnalistams sakė, jog pareigūnai kol kas nenustatė maldininkų užsikrėtimo šiuo virusu atvejų. Nuo MERS visame pasaulyje jau mirė 60 žmonių, 51 jų - Saudo Arabijoje.

REKLAMA

Maldininkai iš Mekos patraukė į netoliese esančią Miną, važiuoti, traukiniu ar pėsčiomis. Vyrai vilki baltus drabužius iš dviejų audinio atraižų be siūlių, o moterų drabužiai dengia visą kūną, išskyrus veidą ir plaštakas.

Minoje maldininkai melsis ir ilsėsis, o pirmadienį patrauks prie Arafato kalno atlikti svarbiausių hadžo ritualų.

Neseniai nutiesta elektrinių traukinių linija į didžiausią pasaulyje metinį žmonių susibūrimą turi atvykti 400 tūkst. maldininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Saudo Arabija maldininkų saugumui užtikrinti dislokavo daugiau kaip 100 tūkst. karių ir perspėjo, kad netoleruos demonstracijų ar tvarkos drumstimo.

Ši didelius naftos išteklius turinti karalystė taip pat mobilizavo didžiulius medikų ir civilinės saugos išteklius, kad būtų užtikrintas sklandus maldininkų judėjimas.

Šiemet maždaug 1,4 mln. hadžo dalyvių atvyko iš užsienio, o pernai tokių maldininkų buvo gerokai daugiau - 1,75 milijono.

Rijadas šiemet dėl MERS keliamų nuogąstavimų ir daug milijonų dolerių atsieisiančių statybų, kurios apribojo pajėgumus, 20-čia proc. sumažino kvotas iš užsienio atvykstantiems maldininkams, be to, per pusę sumažino hadže dalyvaujančių Saudo Arabijos maldininkų skaičių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų