REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos narai šeštadienį rado dar 20 lavonų prie Lampedūzos salos krantų, pranešė šalies žiniasklaida, o patvirtintų spalio 3-ąją įvykusios migrantų laivo katastrofos aukų skaičius, kuris vis dar nėra galutinis, padidėjo iki 359.

REKLAMA
REKLAMA

Tik 155 migrantai iš maždaug 545, buvusių tame laive – daugiausiai Eritrėjos piliečių – liko gyvi per tą katastrofą, tapusia didžiausia Italijoje imigracijos tragedija per ilgiau nei dešimtmetį.

REKLAMA

Italijos karinių jūrų pajėgų laivas „Cassiopea“ šeštadienį atplaukė į Lampedūzą, labiausiai į pietus nutolusią šalies salą, paimti 339 karstų su žuvusiųjų palaikais, kurie bus nugabenti į Empedoklio uostą Sicilijoje.

Karstai buvo kraunami kranu, pradėjus šį ilgoką darbą netrukus po pietų.

Apie 100 aukų palaikai, matyt, bus palaidoti pietinės Sicilijos miesto Agridžento kapinėse, kiti – gretimų miestų laidojimo vietose, pranešė naujienų agentūra ANSA.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos ministras pirmininkas Enrico Letta (Enrikas Leta) trečiadienį žadėjo aukoms surengti valstybines laidotuves, bet jų datos nenurodė.

Pastaroji skenduolių grupė buvo pargabenta į krantą tuo metu, kai gelbėtojai dirba su Viduržemio jūroje įvykusios kitos tragedijos aukomis – penktadienį jūroje apie 100 kilometrų nuo Lampedūzos, arčiau Maltos, nuskendo kitas migrantų laivas.

Maltos vyriausybės atstovas nurodė, kad žuvo 31 žmogus, nors anksčiau Italijos karo laivynas minėjo 34 žuvusius.

Humanitarinės pagalbos agentūros tvirtina, kad mėgindami įveikti Viduržemio jūrą ir patekti į Europą per pastaruosius 20 metų žuvo beveik 20 tūkst. migrantų

Šiais metais į Italiją atplaukė apie 30 tūkst. migrantų – keturis kartus daugiau negu 2012metais. Dauguma jų – pabėgėliai iš Eritrėjos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų