REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Kaune vykusiame Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos 25 metų minėjime, į kurį susirinko daugiau nei 3 tūkstančiai dalyvių iš visos lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikindama minėjimo dalyvius šalies vadovė pabrėžė, jog Lietuvos tremtiniai ir politiniai kaliniai, ištvėrę nežmoniškus išbandymus ir nepalūžę sunkiausiomis sąlygomis, išsaugojo meilę Tėvynei ir žmogiškąsias vertybes. Prezidentės teigimu, šiandien jie yra tautos tvirtybės, vienybės ir pilietiškumo pavyzdys jaunajai kartai.

REKLAMA

„Valstybei esate labai svarbūs ir reikalingi. Jūs - tai Lietuvos sąžinė. Vardan tėvynės idealų ištvėrę smurtą, išdavystes ir netektis, nebijote sakyti ką galvojate. Todėl kalbėkite, kad tiesos, sąžiningumo ir garbės mūsų valstybėje būtų daugiau. Matau Jūsų pavyzdį ir jaučiu paramą kiekvieną dieną. Jūsų tikėjimas ir optimizmas suteikia jėgų nenuleisti rankų net pačiose sudėtingiausiose situacijose. Tokio pavyzdžio reikia visai Lietuvai. Ypač tada, kai vyrauja pesimizmas, nepasitikėjimas ar sąmoningai bandoma menkinti mūsų valstybę ir jos žmones", - sakė šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, šiandien, kai Lietuva patiria išorinį spaudimą, kai reikia susitelkus užtikrinti šalies energetinę nepriklausomybę, tvirta tremtinių ir politinių kalinių dvasia, vertybinis požiūris ir principinga laikysena yra labai reikalingi.

„Vardan Lietuvos turime daug darbo. Todėl kviečiu Jus kasdienėn talkon su tokia tvirtybe ir užsidegimu, kurių nestokojote tremtyse ir lageriuose. Su tokia meile Lietuvai ir vieni kitiems, kuria degate šiandien. Tik su tokiu užsidegimu laimimos svarbiausios kovos ir įveikiami sunkiausi išbandymai. Tik tokia meilė padeda išlikti tvirtiems, oriems ir nepriklausomiems", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė pakvietė išsaugoti istorinę atmintį.

Iš viso per 1940 - 1953 metų laikotarpį iš Lietuvos į tremtį ir GULAG‘o lagerius buvo išvežta daugiau nei 280 tūkstančių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų