REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerandantiems veiklos savaitgalį tinklalapis LRT.lt siūlo renginių programą įvairiose šalies vietose. Pamatyti ir nuveikti yra ką – vyks irklavimo varžybos, pažintinis žygis Verkių regioniniame parke, tautiečiai kviečiami prasiblaškyti įvairiuose turgeliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio renginiai:

Šeštadienį Vilniuje įvyks nešiojimo nešyklėse palaikymo akcija „Neškis mane į pasaulį“. Jau ketvirtus metus Prieraišiosios tėvystės centras prisideda prie Tarptautinės vaikų nešiojimo nešyklėse savaitės, kuri šiemet minima spalio 7–13 d. Centras savo renginiais siekia atkreipti dėmesį į vaikų nešiojimo nešyklėse svarbą.

REKLAMA

Visus norinčius dalyvauti renginyje organizatoriai kviečia rinktis 11:30 val. Kudirkos aikštėje prie paminklo. 12 val. įvyks dalyvių eisena Gedimino prospektu ir Katedros aikšte į Bernardinų sodą, čia dalyviai pasivaikščios ir apsistos prie pagrindinio fontano. 13 val. organizatoriai planuoja popietės arbatėlę kavinėje.

Po pietų, 16 val., sostinėje organizuojamas pasivaikščiojimas Kalvarijų Kryžiaus kelyje. Daugiau kaip prieš 300 metų būrius maldininkų ėmė traukti šalia Vilniaus įkurtos kryžiaus stotys. Jas lankė piligrimai. Po gaisrų, karų ir niokojimų atstatytos Vilniaus Kalvarijos sulaukia jų ir dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Kas tie piligrimai, ko jie atkeliaudavo į šitas vietas, ką čia pamatydavo sužinosime, atėję į pasivaikščiojimą skirtą šeimoms po Vilniaus Kalvarijas. Pasivaikščiojimo metu ne tik matysime miške stovinčias koplytėles, bet taip pat stebėsime gamtą, žaisime žaidimą „piligrimo lazda“.

Visi norintys kviečiami rinktis 16 val. prie Trinapolio vienuolyno esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje (važiuojantys automobiliu) arba 15.45 prie Žirmūnų troleibusų žiedo (važiuojantys viešuoju transportu, ekskursijos vadovė palydės iki Trinapolio). Organizatoriai įspėja, kad būtina registracija. Programa truks 2 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno jūrų skautų laisvalaikio centras šeštadienį nuo 11 val., prie Žalgirio arenos rengia moksleivių irklavimo varžybas Kauno miesto mero taurei laimėti. Jaunieji irkluotojai varžysis Nemuno upėje ir salos kanale. Irkluotojai varžysis „mažaisiais žalčiais" vadinamomis irklinėmis valtimis. Vieną komandą sudaro 10 dalyvių, varžybose gali dalyvauti 6–12 klasių mokiniai.

Jei bus pakankamai norinčių, bus rengiamos mišrių plaukimo priemonių varžybos plaukiant aplink Nemuno salą. Šiose varžybose gali dalyvauti iš anksto užsiregistravę mokiniai, turintys bet kokią tvarkingą ir saugią plaukimo priemonę, pvz. kanoją, baidarę, pripučiamą valtį ir kt.

REKLAMA

Šeštadienį Klaipėdos mieste, pievoje šalia „Švyturio“ arenos, vyks paskutinis Donorystės dienai skirtas renginys. Šių renginių mataronas, apkeliavęs Kauną, Panevėžį ir Šiaulius, finišuoja pajūryje. Renginyje bus galimybė daugiau sužinoti apie donorystę, išgirsti pacientų istorijų, kaip pasikeitė gyvenimas po transplantacijos.

Spalio 12 d. Alytaus miesto Rotušės aikštėje ir S. Dariaus ir Girėno gatvėje tradiciškai organizuojama tarptautinė žemdirbių, amatininkų šventinė mugė „Dzūkų turtai 2013", kurią organizuoja Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialas ir Alytaus regiono savivaldybių administracijos.

REKLAMA

Šventinės mugės metu Alytaus regiono savivaldybės susirinkusius pakvies apsilankyti kiemeliuose, kuriuose pristatys savo rajonus ir miestus, pademonstruos regiono amatus ir metų laimėjimus. Gražiausiai kiemelius įsirengusių savivaldybių lauks prizai. Gerą nuotaiką atėjusiems į šventinę mugę dovanos Alytaus regiono, kitų Lietuvos miestų ir Lenkijos meno kolektyvai. Įvairiausius gaminius ir rudens gėrybes įsigyti siūlys žemdirbiai, amatininkai, perdirbėjai, namudininkai iš visos Lietuvos ir Lenkijos.

Tuo metu Palangos turguje įvyks Palangos turgaus šventė. Jūsų lauks didelės nuolaidos, gardūs užkandžiai ir gėrimai bei įvairios atrakcijos ir vertingi, skanūs prizai. Šventės atidarymas – 9 val. Po valandos įvyks dvikovos šiaudų maišais, vėliau – obuolių valgymo čempionatas. 11 val. susirinkusieji bus kviečiami į bėgimo su bulvių maišu varžybas, vilnies kalimo varžybas „Taiklioji rankelė“, o vidurdienį – kalakuto laikymo varžybas. 13 val. organizuojamas kiaušinių mėtymo į taikinį čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio renginiai:

Sekmadienį Vilniuje nepamirškite užsukti į Verkius. 15.00 val. organizuojamas pažintinis pėsčiųjų žygis Verkių regioniniame parke. Susipažinę su Verkių dvarvietės architektūriniu ansambliu žygiuosime Verkės upelio pakrantėmis, atsigaivinsime iš stačių šlaitų srūvančio šaltinio vandeniu. Natūraliais miško takeliais pasieksime Kryžiaus kelio šiaurinę dalį, šimtamečiais ąžuolais pasipuošusiais Neries šlaitais sugrįšime į Verkių parką.

Keliautojai renkasi Žaliųjų ežerų g. prie Verkių dvarvietės arklidžių esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje (važiuoti 35, 36, 66, 76 maršruto autobusais iki sustojimo „Verkių rūmai“).

REKLAMA

Kaune – „Uodo Šeimos Turgelis“. Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į „Žalgirio“ areną, kur vyks atsakingą vartojimą ir šeimos vertybes puoselėjantis „Šeimos Turgelis!”. Nuo 10:00 val. šeimynėlės iš visos Lietuvos galės pirkti, parduoti, mainyti savo šeimos turtelius, bendrauti ir pramogauti! Įėjimas į renginį – nemokamas.

Lietuvos automobilininkų sąjunga 2013-aisiais organizuoja atviras automobilių ralio varžybas „LAS TAURĖ – 2013“. Renginiu siekiama sutelkti motorinių transporto priemonių vairuotojus, autosportininkus ir autoturizmo mėgėjus, vykdyti švietėjišką veiklą rūpintis eismo dalyvių mokymu ir auklėjimu, eismo saugumo didinimu bei eismo dalyvių kultūros kėlimu.

Varžybų atidarymas ir startas – 11 val. prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro Sporto rūmų.

Dėl žiūrovų saugumo organizatoriai prašo laikytis saugaus atstumo nuo važiuojančių automobilių greičio ruožuose bei vykdyti varžybų teisėjų nurodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų