REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangoje, kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35) balandžio 8 d. 21 val. koncertuos imigrantų iš Afrikos muzikos grupė „Afro Band“. Netikėtai susibūręs kolektyvas į šalies sceną tikisi įnešti daugiau spalvų ir šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

 „Afro Band“ groja afrikietiškų ritmų ir šio žemyno folkloro elementų kupiną muziką, joje yra visko – ir liūdesio, ir mums neįprastos egzotikos. Afro-Band žiūrovus žavi unikalia Afrikos tradicija, paremta balsais, gitaros ir perkusijų ritmais.

REKLAMA

Grupės lyderis – gitaristas ir vokalistas, iš Togo kilęs Plazi Halaoui lankėsi esperanto kalbos suvažiavime ir nusprendė likti Vilniuje, kuris jam labai patiko. Plazi kilęs iš Togo. Kiti grupės nariai savo tėvynėmis vadina Nigeriją ir Liberiją.
Grupė koncertavo jau ne viename Vilniaus naktiniame klube, kavinėje, įvairiuose Lietuvoje rengiamuose festivaliuose. O per Vasario 16-osios minėjimą grojo sostinės senamiestyje įsikūrusioje bohemiškoje „Cafe de Paris“. Taip ši internacionali vieta paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės dieną. Afro Band yra muzikavę su grupėmis „Inculto“, „Skamp“ ir Vilniaus džiazo festivaliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmoji Lietuvos grupė, sulaukusi solidžiųjų BBC žurnalistų dėmesio.

„Juodaodžių grupės „Afro Band“ populiarumas yra permainų Lietuvoje ženklas. Šalis, priimdama imigrantus iš viso pasaulio, jų kultūrą puoselėja kone kaip dalį savosios“, – BBC reportaže rašė britų žurnalistė. „Šalyje, kurios dauguma gyventojų baltaodžiai, juodaodį retai išvysi net sostinėje. Nauji imigrantai iš Afrikos ir Azijos gatvėse neretai sutinkami su nuostaba“, – savo įspūdžiais dalinasi BBC žurnalistė.

Taigi, Afro Band – ne tik įspūdingas muzikos reginys, bet ir puiki galimybė išsišėlti ir tokiu būdu pasikrauti dar daugiau naujos energijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų