REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Uostamiesčio valdininkai nusitaikė į individualių namų gyventojus – griežčiau tikrina, ar lapai ir kitos žaliosios sodų ir daržų atliekos nemetamos į mišrių komunalinių atliekų konteinerius. Už tai gresia tūkstantinės baudos. Gyventojai skundžiasi, kad nežino, kur tokias atliekas dėti.

REKLAMA
REKLAMA

Individualių namų ir sodų savininkams ryškiomis spalvomis pasidabinę medžiai pradėjo kelti galvos skausmą. Tačiau ne todėl, kad pradėjus kristi lapams juos tenka dažnai grėbti.

REKLAMA

„Kur aš juos turiu padėt dabar? Turėtų būti kur nors padedama. Neša vienas ten, kitas ten, aš nueinu, o ten labai daug prineša, varo į tuos pačius konteinerius. Ir viskas – niekas nieko nerūšiuoja“, – piktinosi gatvę valanti močiutė.

Uostamiesčio valdininkai sako pastebėję, kad lapus ar šakas į įprastus atliekų konteinerius meta ne tik gyventojai, bet ir viešųjų erdvių tvarkytojai. Todėl šį spalį sugriežtino žaliųjų atliekų tvarkymo kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialistas Edvardas Šutinas teigia, kad patikrinimo metu aptikta 18 grubesnių pažeidimų, visiems nusižengusiems buvo surašyti protokolai: „Pavyzdžiui, vienas pilietis atvežė krūvą šakų, pasikrovęs į priekabą, ir paliko miesto centre.“

Pagal savivaldybės patvirtintą tvarką, šakas po medžių kirtimo ar genėjimo, privaloma susmulkinti iki metro ilgio, o lapus, sudėtus į maišus, palikti prie konteinerių.

Pasak valdininko, esant didesniam žaliųjų atliekų kiekiui, galima užsakyti specialų konteinerį, kurį nemokamai atveža ir išveža atliekų tvarkymo bendrovė. Tačiau daug tokių konteinerių nepristatysi, nes tai miesto nepuošia.

Už viešosios tvarkos taisyklių nesilaikymą uostamiestyje gresia bauda iki 2 tūkst. litų. Tačiau pirmą kartą gali būti taikomas administracinis nurodymas – 10 litų. Kai kada pakanka ir įspėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų