REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog Baltarusija pasirengusi "priglausti" Kaliningrado sritį žemės ūkio verslui plėsti.

REKLAMA
REKLAMA

"Kalbu sąžiningai - atiduokite mums Kaliningrado sritį. Mes kiekvieną hektarą, kiekvieną žemės arą suarsime ir padarysime ten žydintį kraštą", - Minske Rusijos žurnalistams surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Lukašenka.

REKLAMA

"Mūsų nuomonė dėl Kaliningrado srities yra tvirtesnė nei Rusijos valdžios. Manau, kad tai yra mūsų žemė. Gerąja šio žodžio prasme. Aš nepretenduoju jau ryt pasiimti Kaliningradą, tačiau jei tai įmanoma būtų - su malonumu", - sakė Baltarusijos prezidentas.

"Mes su Putinu neseniai skraidėme virš Kaliningrado sraigtasparniu. Aš žiūriu, jūs neariate žemių. Sovietų Sąjungos laikais tai buvo geriausias, klestintis kraštas", - pabrėžė A.Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš sakiau Vladimirui Vladimirovičiui: klausyk, atiduok štai šias ir šias žemes. Aš sakau, nereikia jų mums nuosavybėn atiduoti. Mes jas suarsime, ir imsimės žemės ūkio verslo", - tęsė Baltarusijos vadovas.

"Pasinaudosime Gardino sritimi. Tai stipri žemės ūkio požiūriu sritis. Jie greitai suars, užsės ir net pastatys jūsų Kaliningrado srityje pieno-prekybos kompleksus. Gamins pieną ir pardavinės jį Lietuvai", - dėstė A.Lukašenka.

"Juk ne šiaip sau mes neseniai Kaliningrado srityje "pakariavome" (vyko Rusijos ir Baltarusijos bendros karinės pratybos "Zapad-2013" - red.). Todėl tokia mano pozicija, ir lai lietuviai nepyksta ant manęs, jie turi tai žinoti", - pabrėžė A.Lukašenka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų