REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį netenkino Seimo nario Petro Gražulio skundo dėl policijos skirtos 200 litų baudos už specialiosios policijos juostos nuplėšimą prieš homoseksualų eitynes sostinėje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį netenkino Seimo nario Petro Gražulio skundo dėl policijos skirtos 200 litų baudos už specialiosios policijos juostos nuplėšimą prieš homoseksualų eitynes sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, BNS sakė teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė.

REKLAMA

Prieš homoseksualų eitynes Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P.Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Skirtą piniginę baudą parlamentaras apskundė teismui, kuris praėjusį penktadienį išnagrinėjo jo skundą. P.Gražulis posėdyje dalyvavo kartu su savo advokatu Rimu Andrikiu.

REKLAMA
REKLAMA

Gynėjas pareiškė, kad P.Gražulis neįsibrovė, o pačių pareigūnų buvo įtrauktas į policijos aptvertą teritoriją. Jis prašė nutraukti administracinių teisės pažeidimų bylą.

Į tą posėdį buvo atvykę ir du Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai. Jie mano, kad teisės pažeidimas buvo padarytas ir Seimo narys buvo nubaustas pagrįstai.

Tuo metu nubaustas politikas aiškino priešingai.

"Aš juostos nekirtau. (...) Ėjo srautas žmonių, ir staiga P.Gražuliui negalima eiti. Kas ten per stebuklas, kuo aš čia kitoks, kad man negalima praeiti. Visi gali eiti, o P.Gražuliui negalima. Vietoj kavos gavome lazdų ir antrankių. Protokolas surašytas neteisėtai", - teismui aiškino parlamentaras ir prašė nubausti netinkamai pasielgusius policininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P.Gražulis pasakojo, kad Stanislovas Buškevičius pakvietė jį į kavinę išgerti kavos. Eidamas į kavinę, jis pareigūnų klausė, kodėl jam neleidžia praeiti. Šie tylėjo "lyg vandens į burną prisėmę".

Teisme buvo peržiūrėtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip buvo sulaikomas Seimo narys.

Politikas žurnalistams yra aiškinęs, kad jeigu liks kaltu dėl įvykio, prašys jam skirti areštą, nenorintis mokėti piniginių baudų, nes jam tai yra principo reikalas - jis pasielgė teisingai, pilietiškai, gindamas Konstitucijoje įtvirtintas vertybes.

REKLAMA

Dar vieno teismo proceso V.Gražulis nesulauks, nes šią savaitę Seimas nedavė sutikimo patraukti jį administracinėn atsakomybėn dėl dar vieno pažeidimo.

Policija jam yra surašiusi protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio antrą dalį. Jame nurodyta, kad parlamentaras šių metų liepos 27 dieną apie 12.45 val. Vilniuje, Gedimino prospekte, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų sustoti, neiti į renginį "Baltic Pride 2013" bei neperžengti specialios policijos juostos "Stop policija", bei aktyviais veiksmai naudodamas jėgą, stumdamas policijos pareigūnus bandė prasiveržti į renginį ir sulaikomas bandė ištrūkti.

REKLAMA

Kadangi už šį pažeidimą numatoma bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštu nuo 15 iki 30 parų, Seimas turėjo priimti sprendimą dėl parlamentaro teisinio imuniteto panaikinimo.

Prieš trejus metus Seimas taip pat atsisakė panaikinti P.Gražulio teisinį imunitetą panašioje byloje. Tuomet per pirmąsias gėjų eitynes jis irgi nepaisė pareigūnų nurodymų, perlipo barjerą. Parlamentui nepanaikinus Seimo nario neliečiamybės, P.Gražuliui skirta bauda tik dėl vieno pažeidimo, už kurį areštas neskiriamas, kiti pažeidimai liko nenagrinėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų