REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero patarėja apie „Chevron“: jie išeis patys

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius žada, kad bus ištirtas jo patarėjos Jūratės Juozaitienės elgesys per susitikimą su Žygaičių bendruomene dėl skalūnų dujų žvalgybos.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius žada, kad bus ištirtas jo patarėjos Jūratės Juozaitienės elgesys per susitikimą su Žygaičių bendruomene dėl skalūnų dujų žvalgybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Ji aiškina, kad tai buvo sumontuota, sukarpyta, kaip mėgstama Lietuvoje kalbėti, bet turime tai iki galo išsiaiškinti (...) Kiek aš peržiūrėjau, pagal tą įrašą galima suprasti, kad ji dėstė tam tikrus argumentus prieš investuotojus. Turime tą faktą ištirti iki galo", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Premjero patarėja aplinkos apsaugos klausimais, liepą su Žygaičių gyventojais susitikusi Vyriausybės rūmuose, pareiškė, kad jei bus išlaikytas 40 proc. skalūnų išteklių mokestis, JAV energetikos kompanija "Chevron" iš skalūnų dujų žvalgybos konkurso pasitrauks savo noru.

J.Juozaitienės ir premjero patarėjo Viliaus Kavaliausko susitikimo su Žygaičių bendruomenės nariais vaizdo įrašas paskelbtas tinklalapyje youtube.com.

"Jeigu mes išlaikysime savo 40 proc., jie patys išeis", - žygaitiškiams sakė ji.

A.Butkevičius ketvirtadienį Žinių radijui teigė, kad amerikiečiams buvo pasakyta, jog Vyriausybė yra už 15 proc. mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

"Jiems buvo pasakyta, kad Vyriausybė turi savo nuomonę, ir tas mokestis bus sumažintas, nes Vyriausybė teiks išvadas, ir tas procentinis dydis bus sumažintas", - teigė premjeras.

Jis sakė, kad jam nerimą kelia ir keturių to regiono, kur ketinta žvalgyti skalūnų dujas, savivaldybių pareiškimas, jog jos nepritars poveikio aplinkai vertinimui.

"Čia yra siunčiamas signalas, kuris mus labai stipriai jaudina. Manau, kad tai tam tikras politikavimas nesigilinant į esmę, kokią naudą duos valstybei ilgalaikiame procese tų investicijų pritraukimas, jeigu bus rastos dujos, kokią įtaką tai padarys mūsų energetikos visam sektoriui, energetikos nepriklausomumui", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Chevron" antradienį pareiškė pasitraukianti iš skalūnų dujų žvalgybos konkurso dėl reikšmingų pokyčių Lietuvos mokesčių, teisinėje ir reguliavimo aplinkoje. Įmonės pranešime spaudai teigiama, kad pokyčiai turėjo įtakos svarstant galimos investicijos komercinius ir projekto vystymo aspektus, ir kompanija nusprendė sutelkti dėmesį į jau padarytas investicijas Rietavo licenciniame plote.

Aplinkos ministerija po daugiau nei pusmetį trukusių politikų, mokslininkų ir vietos bendruomenių diskusijų rugsėjo viduryje rekomendavo Vyriausybei paskelbti "Chevron" skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso nugalėtoja. JAV bendrovė buvo vienintelė konkurso dalyvė.

Skelbta, kad "Chevron" 1,8 tūkst. kvadratinių metrų Šilutės-Tauragės plote turės investuoti ne mažiau nei 80 mln. litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų