REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svajojate apie šiltas ir saulėtas atostogas prie jūros, tačiau net baisu pagalvoti apie arabišką įkyrumą ir šurmulį? Štai išeitis – atostogos El Gounoje! Makaliaus komanda įsitikino, viską savo akimis matė ir rekomenduoja savo ištikimiems skaitytojams.

REKLAMA
REKLAMA

Kas ta El Gouna? Tai mažas, visiškai uždaras, vos 30 kilometrų į šiaurę nuo Hurgados nutolęs miestelis, beje vienas iš pirmųjų pasaulyje privačių miestų, priklausančių vienam žmogui. El Gouna dar yra vadinama Egiptietiška Venecija.

REKLAMA

Kiekvienas atvykęs poilsiui į šį, dvidešimtyje salų, išdėstytą miestuką, pamilsta jį iš pirmo žvilgsnio. Ši unikali ramybės oazė, kurioje įsikūrę 17 viešbučių ir gyvena apie 20 tūkstančių gyventojų, gali pasiūlyti daugybę pramogų ir visišką saugumą.

Prie El Gounos įvažiavimo mus pasitinka apsauga ir kelio užtvara, priėję apsaugos darbuotojai pasiteirauja, kur ir kokiu tikslu vykstame. Toks atsakingas požiūris leidžia pasijausti ramiai – mūsų atostogos bus šaunios. Ir iš tiesų, jokių įkyrių gatvės prekeivių netenka sutikti, o ir mašinų pypsenimas, amžinas šurmulys lieka tik praeitų atostogų Hurgadoje prisiminimu. Šį miestą įkūręs milijonierius Samehas Saviresas iki smulkmenų apgalvojo viską, kas galėtų pasitarnauti komfortabiliam poilsiui.

REKLAMA
REKLAMA

10 kilometrų pakrantėje jis įkūrė miestelį, iškasė kanalus, kuriais pasiplaukioti galite ir Jūs. Įsivaizduokite, kokį ažiotažą sukėlė kanalų kasybos darbai, kad net iš pačios Venecijos buvo atvykusi delegacija ir bandė uždrausti tokio miesto tarp kanalų statybas. Valtelės plukdo viešbučių svečius iki gražiausių paplūdimių visiškai nemokamai, o miestelio gyventojams ar lankytojams yra siūloma įsigyti bilietą (jo kaina nesiekia 1 dolerio žmogui dienai ir vos 4 doleriai žmogui savaitei). Tokiomis valtelėmis, kursuojančiomis kasdien, pagal iš anskto numatytą grafiką, galėsite nuvykti iki Marinos (prieplaukos, kur plūduriuoja milijonus kainuojančios prišvartuotos turtuolių jachtos), miestelio centro (Tamer Henna) ar savo viešbučio. Tas pats bilietas suteiks galimybę naudotis ir miesto autobusiukais. Iš pirmo žvilgsnio jie daugeliui sukelia šypseną, o mintimis nukelia į Indiją. Spalvoti, puošti raižiniais, neskubėdami jie rieda siauromis miesto gatvelėmis ir leidžia grožėtis miestelio vaizdais ir vientisa architektūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visam miesteliui ir jo infrastruktūrai sukurti, turtuolis Samehas pasikvietė pasaulinio garsumo architektus italą Alfredo Fredą ir amerikietį Maiklą Greivsą, kurie suprojektavo vientisą El Gounos architektūrinį stilių. O jį išlaikyti padeda miestelio įstatymai – net įsigijus milijonus kainuojančią vilą, negalima bus keisti jos eksterjero, perdažyti ar sodinti naujų palmių, o su jau esančiomis, atsisveikinti. Man pačiam lankantis šiame miestelyje susidarė įspūdis, kad esu vienoje iš Holivudo filmavimo aikštelių. Žinau, kad būtinai grįšiu į El Gouną vėl.

REKLAMA

El Gounoje, be puikių, europinio stiliaus viešbučių, galima rasti ir jūsų muziejų, kur glaima susipažinti su žuvimis, sutinkamomis tik Raudonojoje jūroje, apslankyti kine po atviru dangumi, beje, įėjimas į kino seansus visiškai nemokamas! Golfo mėgėjams El Gouna taipogi turi ką pasiūlyti – čia jų laukia 18 skylių golfo aikštynas. Kasdien pačiame El Gounos miestelyje (centre ir prieplaukoje) miesto gyventojams ir svečiams yra siūloma daugybė koncertų, pasirodymų ir vakarėlių. Būtent šiose dalyse yra išsidėstę įvairiausi skirtingų šalių patiekalų restoranai, jaukios kavinės, barai, klubai ir parduotuvėlės.

Vandens sporto mėgėjams El Gouna taip pat turi ką pasiūlyti. Čia įsikūrę daugybė Jėgos aitvarų klubų ir mokyklų, nardymo klubų, valdens slidžių ir vandlenčių sporto klubų. Pakrantėje nuolatos dvelkiantis vėjas leidžia šią vietovę pelnytai vadinti Jegos aitvarų sporto aistruolių rojumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų