REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka mano, kad iš energetinių išteklių žvalgybos konkurso pasitraukus amerikiečių kompanijai „Chevron“ Lietuva neapibrėžtam laikui palaidojo galimybę su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ kalbėti kaip lygus su lygiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra įvartis, kurį Lietuva, visuomenė ir vyriausybė kartu sudėjus įsimušė sau į vartus žaidime su „Gazprom“ ir su Rusija. Daugiau pridurti čia nėra ką, nes jei šalis atsisako išsiaiškinti, kokių turtų yra jos gelmėse, tai reiškia, kad ši šalis yra pasirengusi kapituliuoti bet kada ir bet kuriuo atveju, pajutusi bent kiek didesnį spaudimą“, – LRT televizijos naujienų tarnybai komentavo portalo 15min.lt vyriausiasis redaktorius.

REKLAMA

Pasak jo, Lietuva neapibrėžtam laikui palaidojo galimybę su „Gazprom“ kalbėtis kaip lygus su lygiu.

„Neįsivaizduoju, kokio neatsakingumo turi būti Seimo dauguma ir vyriausybė, kuri pasidavusi poros kaimų spaudimui neapibrėžtam laikui palaidojo galimybę ne tik su „Gazprom“ kalbėtis kaip lygus su lygiu, bet ir apskritai turėti galimybę nebesikalbėti su partneriu, kuris yra visiškai nepatikimas“, – komentavo R. Valatka.

„Dabar esame panašūs į tą šunį ant šieno: nei pats ėda, nei kitam duoda“, – pridūrė apžvalgininkas.

Antradienio vakarą Vyriausybė išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad „Chevron“ dėl teisinės bazės pokyčių traukiasi iš paskelbto tarptautinio angliavandenių gavybos konkurso, kuriame ji buvo vienintelė dalyvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų