REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių universiteto studentai nerimauja dėl savo saugumo. Praėjusią savaitę prie universiteto, P. Višinskio ir Vytauto gatvių sankryžoje, partrenkta per pėsčiųjų perėją ėjusi studentė. Sankryža labai judri – šalia ne tik universitetas, bet ir poliklinika, mokykla. Studentai prašo savivaldybės imtis saugumo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Studentai susirūpinę

Šiaulių universiteto studentai ne kartą kreipėsi į studentų atstovybę (ŠUSA) su prašymais kaip nors padėti užtikrinti jų saugumą intensyvaus eismo sankryžoje.

REKLAMA

ŠUSA prezidentė Gabrielė Gendvilaitė sakė, kad dar balandžio mėnesį kreipėsi į miesto savivaldybės Saugaus eismo komisiją.

„Vyko komisijos posėdis, kuriame siūlėme pastatyti šviesoforą ar „gulintį policininką“. Gavome atsakymą, kad tam nėra lėšų ir kol kas jokių permainų nebus“, – sakė G. Gendvilaitė.

Netrukus vyksiančiame miesto Jaunimo reikalų tarybos posėdyje šis klausimas vėl bus svarstomas ir vėl ketinama kreiptis į Saugaus eismo komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

Nusiskundimų nepamena

Saugaus eismo komisijos pirmininkas Vladas Damulevičius pripažino, kad sankryža yra intensyvi, bet esą komisija per pastaruosius metus iš universiteto bendruomenės nusiskundimų nesulaukė.

Komisijos pirmininko teigimu, kitąmet planuojama rekonstruoti Vytauto gatvės atkarpą tarp Tilžės ir P. Višinskio gatvių. Tada Vytauto ir P. Višinskio gatvių sankirtoje gali atsirasti praplatėjimas ar saugumo salelė.

Avaringumas nėra didesnis

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo poskyrio viršininkas Lorenas Dainauskas sako, kad P. Višinskio ir Vytauto gatvių sankirta yra viena iš centrinių miesto sankryžų, todėl joje eismas intensyvus. Avaringumas joje nėra didesnis nei kitur. L. Dainausko teigimu, šioje sankryžoje pasitaiko nemažai aiškių avarijų, po kurių vairuotojai, užpildę eismo įvykio deklaraciją, į policiją nesikreipia.

Nuo užfiksuotų įvykių skaičiaus priklauso sankryžos kontrolė.

Greta RIMKUTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų