REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lietuvos ambasadorius Vengrijoje Renatas Juška kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ji imtųsi narplioti paviešintų diplomatų pokalbių skandalo peripetijas.

REKLAMA
REKLAMA

Posto netekęs diplomatas prokurorų prašo išsiaiškinti, kaip jo pokalbiai pateko į viešumą. Be to, R.Juška prokurorams pareiškė manąs, kad jo klausomasi iki šiol, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Buvęs ambasadorius Vengrijoje prokuratūros prašo, kad ji ištirtų, kodėl pačios valstybės institucijos – VSD ar ministerija – nesikreipė dėl ikiteisminio tyrimo, kaip įrašai atsidūrė internete. R.Juška turi įtarimų, kad jo klausėsi ir Lietuvos specialiosios tarnybos.

Jis nori, kad prokurorai tirtų ne tik tokius galbūt įvykdytus nusikaltimus, minimus Baudžiamajame kodekse, kaip šnipinėjimas, neteisėtas privačios informacijos rinkimas, skleidimas, bet ir „padėjimas kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką“. Anot diplomato, prokurorai turėtų nustatyti, kurie valstybės pareigūnai nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl paviešintų pokalbių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, diplomatas prokurorams taip pat tvirtina, jog kai kurie politikai viešai teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl paviešintų pokalbių nepradėtas „suderinus šį klausimą su VSD vadovybe“. Buvo tik atliktas tyrimas ministerijoje.

R.Juška kartu buvusiu ambasadoriumi Azerbaidžane Artūru Žurausku postų neteko, kai internete pasirodė privatūs pokalbiai neapsaugotu telefono ryšiu. Juose pernelyg laisvai buvo nagrinėjamos kai kurios jautrios užsienio politikos temos. Abu diplomatai buvo atšaukti.

R. Juška tapo Užsienio reikalų ministerijos Politikos planavimo departamento ambasadoriumi ypatingiems pavedimams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų