REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skolų išieškojimo paslaugas teikiantys teisininkai dar nejaučia krizės pabaigos, nes darbo jiems nemažėja. Netgi atvirkščiai – skolų ir skolininkų tik daugėja.

Skolų išieškojimo paslaugas teikiantys teisininkai dar nejaučia krizės pabaigos, nes darbo jiems nemažėja. Netgi atvirkščiai – skolų ir skolininkų tik daugėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės ikiteisminio ir teisminio skolų išieškojimo paslaugas teikiančios kompanijos „Skolų administratorius“ teisininkė Sabina Mickunaitė pastebi, kad ypač dažnai nuo skolininkų nukenčia logistikos sektoriaus atstovai.

REKLAMA

Jiems neatsiskaitoma už krovinius arba kroviniai dingsta, nes juos turinti nuvežti kitoje šalyje neva registruota įmonė, pasirodo, apskritai net neegzistuoja arba yra atsidūrusi ties bankroto riba.

Susidūrimų su tokiomis įmonėmis galima išvengti plačiau pasidomėjus jų veikla.

Net jeigu įmonė, su kuria norima bendradarbiauti, veikia užsienyje, kompanija „Skolų administratorius“ gali padėti sužinoti apie ją visą reikalingą informaciją: veiklos pobūdį, vadovų ir darbuotojų kaitą, apyvartą, turimas transporto priemones, nekilnojamąjį turtą, galiojančius turto areštus, ar įmonė dalyvauja teismuose, ar jai neiškelta bankroto byla ir kita.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu kompanija „Skolų administratorius“ gali gauti visą reikiamą informaciją, apie įmones, veikiančias Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Airijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Rusijoje, Kaliningrado srityje, Baltarusijoje, Vokietijoje, Egipte, Prancūzijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Graikijoje, Kipre, Slovėnijoje, Švedijoje, Makedonijoje, Turkijoje ir netgi Kinijoje. Pastaroje šalyje veikia pakankamai sudėtinga teisinė sistema, bet kompanijos partneris padeda sužinoti ir apie Kinijoje veikiančių įmonių padėtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paslaugų įkainiai priklauso nuo šalies, kurioje veikia tikrinama įmonė, ir nuo to, kiek klientas pageidauja turėti informacijos.

Taip pat kompanijos „Skolų administratorius“ teisininkai padeda susigrąžinti skolas ir iš debitorių ar nepatikimų verslo partnerių. Kompanija dirba tiek su fiziniais, tiek su juridiniais asmenimis. Išieškojimo procedūros vykdomos ir užsienyje.

Pirminės konsultacijos apie skolos išieškojimo galimybę teikiamos nemokamai. Imamas tik vadinamasis „sėkmės“ procento mokestis, mokamas po sėkmingo skolos išieškojimo.

Anot S. Mickunaitės, „sėkmės“ procentas nustatomas individualiai, atsižvelgiant į skolininko finansinę padėtį, į tai, kiek klientas pateikia dokumentų, kada susiformavo skola ir panašiai.

„Svarbiausia – atsižvelgiame į riziką ir į tai, ar bus sudėtinga išieiškoti skolą“, – pabrėžė teisininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų