REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis sporto festivalis grįžta į Vilnių. Spalio 19 – 20 dienomis Vilniuje „Siemens“ arenoje vyks jau antras netradicines jėgos sporto šakas vienijantis renginys, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Jame žiūrovai turės galimybę išvysti stipriausius pasaulio galiūnus, klasikinio kultūrizmo atstovus, sekti rankų lenkimo kovas, grožėtis bikinio varžybomis. Festivalyje taip pat vyks imtynininko Mindaugo Mizgaičio vardu pavadintas imtynių turnyras, gatvės gimnastikos varžybos, „Spausk ir bėk“ varžybos ir kitos jėgos sporto rungtys

REKLAMA

Pagrindinis dvi dienas truksiančio sporto renginio akcentas – pasaulio galiūnų Čempionų lygos etapas. Lietuvoje vyksiančiame turnyre varžysis dvylika stipriausių pasaulio atletų. Lietuvai, be stipriausio pasaulio žmogaus Žydrūno Savicko, šiame turnyre atstovaus stipruoliai Vidas Blekaitis ir Saulius Brusokas.

„Džiugu, jog ir šiemet žiūrovai turės galimybę Vilniuje išvysti stipriausius pasaulio atletus. Praėjusiais metais namie laimėjau galiūnų čempionų lygos pusfinalį ir užsitikrinau galiūnų Čempionų lygos nugalėtojo titulą, šiemet esu nusiteikęs pergalei namuose, o pirmenybėse turėčiau pretenduoti į prizininkų trejetą“, – sako daugkartinis galiūnų Čempionų lygos laimėtojas Ž.Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Imtynių mėgėjai sporto festivalyje turės galimybę susipažinti su būsimais talentais bei stebėti imtynių gigantų kovas. Olimpiečio Mindaugo Mizgaičio vardu pavadintame imtynių turnyre varžysis apie trisdešimt sunkiasvorių paauglių. Imtynių gigantų kovose dalyvaus dešimt atletų. Pagrindinė gigantų kovų intriga – ar Lietuvoje šiuo metu yra už M.Mizgaitį stipresnis imtynininkas.

Pats olimpietis dėl apendikso operacijos turnyre nedalyvaus. „Kitais metais, jei sveikata leis, susigrumsiu su šių metų turnyro nugalėtoju. Šiemet tik palaikysiu sportininkus, linkėdamas jiems didžiausios sėkmės“, – teigia Pekino olimpiados prizininkas. Kultūrizmo ir kūno fitneso varžybose varžysis ne tik geriausi Lietuvos kultūristai, bet ir sportininkai iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl Europos mėgėjų čempiono vardo varžysis dvidešimt dalyvių. Vienas perspektyviausių Lietuvos galiūnų Vilmantas Bliujus sako, jog šiam startui ruošėsi keletą mėnesių.

„Galiu laimėti Europos mėgėjų galiūnų čempionatą, jei pakartosiu treniruotėse pasiektus rezultatus ir jei nepadarysiu kokios žioplos klaidos. Laukia stiprūs varžovai, tačiau priešpaskutinį spalio savaitgalį planuoju užlipti ant nugalėtojų pakylos“, – kalbėdamas apie savo galimybes Europos mėgėjų galiūnų pirmenybėse prasitaria V.Bliujus.

REKLAMA

Pasaulio rąsto kėlimo čempionatą tiesiogiai iš „Siemens“ arenos transliuos „Eurosport“ televizija. Šiose pirmenybėse nugalėtojo vardą gins praėjusiais metais triumfavęs galiūnas Ž. Savickas.

Holivudo legendos Arnoldo Schwarzneggerio sugalvota „Spausk ir bėk“ rungtis tik iš pirmo žvilgsnio atrodo labai lengva, tačiau ji reikalauja gero fizinio pasirengimo. Kiekvienas dalyvis, prieš stodamas ant starto linijos, turės gulėdamas kuo daugiau kartų nuo krūtinės „išstumti“ savo svorį atitinkantį svarmenį ir paskui įveikti dar ir 5 kilometrų distanciją. Pasitikrinti jėgas šioje rungtyje gali kiekvienas norintis. Reikia tik prisiregistruoti.

REKLAMA

Tarptautinis sporto festivalis vyks Vilniuj spalio 19–20 dienomis. Renginys – nemokamas.

Daugiau informacijos – www.savickasclassic.com

Apie Tarptautinį sporto festivalį

Tarptautinis sporto festivalis startavo praėjusiais metais. Jėgos sporto šakas apjungiančiame renginyje praėjusiais metais dalyvavo beveik penki šimtai sportininkų iš trylikos valstybių. Festivalio sumanytojas galiūnas Ž.Savickas.

Galiūnų Čempionų lygos turnyrinė lentelė

1. Krzysztofas Radzikowskis Lenkija 194

2. Ervinas Katona Serbija 143

3. Dainis Zageris Latvija 111

4. Žydrunas Savickas Lietuva 93

5. Hafthor Julius Bjornson Islandija 86

6. Lauri Nami Estija 75

7. Martinas Wildaueris Austrija 58

8. Vytautas Lalas Lietuva 58

9. Meelis Peil Estija 57

10. Bjorn Andre Solvang Norvegija 50

.......................................

19. Vidas Blekaitis Lietuva 17

.....................................

61. Juan Carlos Ispanija 1

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų