REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Apple“ tapo pirmąja kompanija, kuri savo išmanųjį telefoną aprūpino 64 bitų procesoriumi. Vis tik kompanijos „Qualcomm“ viceprezidentas Anandas Chandrasekheris tokį žingsnį pavadino gudriu reklaminiu triuku, kuris neduoda visiškai jokios realios naudos.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pastebėjo, jog pagrindinė 64 bitų procesorių ypatybė yra galimybė dirbti su didesniais nei 4 GB talpos operatyviosios atminties kiekiais. Šiandien šiuolaikiniai išmanieji telefonai tiek atminties dar neturi. Antai dabartinis „Apple“ flagmanas „iPhone 5S“ apskritai turi vos 1 GB operatyviosios atminties.

REKLAMA

Antra vertus, pati „Qualcomm“ ketina artimiausiu metu pristatyti 64 bitų procesorių. Tiesa, tai padarys dėl garbingų tikslų, o ne dėl reklamos: kompanija tikisi paskatinti operacinių sistemų ir aparatinės įrangos tobulinimą. Anandas Chandrasekheris nepatikslino, kada „Qualcomm“ išleis 64 bitų procesorių, tačiau galima spėti, kad visa tai įvyks tik 2014 metais.

64 bitų procesoriai su ARM architektūra visų pirma bus naudojami serverių segmente (pavyzdžiui, tokiuose produktuose, kaip „HP Moonshot“). „Qualcomm“ atstovo teigimu, vartotojų rinka vargu ar kad ajaus poreikį tokiems procesoriams artimiausioje ateityje. Aišku, jei mobiliąją įrangą gaminančios kompanijos nesuskubs žmonių įtikinti, kad jiems 64 bitų procesoriai reikalingi kaip oras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų