REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalui 15min.lt tai patvirtino „Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas.

„Šiuo metu vykdomi techniniai atjungimo darbai ir per artimiausią valandą žadame sustabdyti kanalo retransliaciją. Gavome klientų skundų dėl praėjusį penktadienį parodytos galbūt Lietuvos įstatymus pažeidžiančios laidos“, – portalui sakė P. Dambrauskas.

Praėjusį penktadienį buvo parodyta propagandinė laida apie 1991-ųjų Sausio 13-osios įvykius.

„Kreipėmės į PBK ir atsakingas Lietuvos institucijas bei paprašėme paaiškinti situaciją. Gavę paaiškinimus spręsime, kaip elgtis toliau", – sakė „Cgates“ vadovas.

Pasak jo, tokių veiksmų tenka imtis pirmą kartą.

BNS primena, kad dėl „Pirmojo Baltijos kanalo“ laidos, kurioje neigiami sovietų nusikaltimai 1991 metų sausį per agresiją prieš Lietuvą, Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) pradėjo tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios laidos Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas prašo ir prokurorų tyrimo.

Laidoje buvo interviu su Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės „Alfa“ tuometiniu vadu Michailu Golovatovu ir kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

REKLAMA

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina – Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

Vykdant agresiją prieš nepriklausomybę atkūrusią Lietuvą, sovietų tankai ir šarvuočiai buvo apsiautę televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos komiteto pastatą, kurį tik savo kūnais gynė daugiatūkstantinė taikių Lietuvos gyventojų minia.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų