REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Formulės-1“ komanda „Mercedes“ nuo ateinančio sezono išgyvens didelę netektį. Kaip skelbia „Sport Bild“, ekipą šių metų pabaigoje paliks vadovas 59 metų Rossas Brawnas. Apie tai britas praėjusį savaitgalį lenktynėse Pietų Korėjoje prasitarė „Formulės-1“ ekspertui Niki Laidai.

REKLAMA
REKLAMA

R. Brawno įpėdiniu turėtų tapti Paddy Lowe‘as, įpusėjus metams iš „McLaren“ perėjęs į „Mercedes“ garažus. Praėjusiais metais vykę pokyčiai komandoje netenkino R. Brawno.

REKLAMA

R. Brawnas laikomas vienu geriausių visų laikų „Formulės-1“ technikų. Nuo 2000 iki 2004 metų būdamas „Ferrari“ technikos skyriaus vadovu jis penkis kartus padėjo Michaeliui Schumacheriui laimėti pasaulio čempiono titulą.

2008 metais jis perėmė iš „Formulės-1“ išeinančią „Honda“ komandą, 2009 metais pervadino ją į „Brawn GP“ ir padėjo „Jensonui Buttonui tapti planetos čempionu bei laimėjo komandinėje įskaitoje. Tais pačiais metais komandą nupirko „Mercedes“ R. Brawnas liko ekipos vadovu.

Manoma, kad britas bendradarbiaus su „Honda“. Japonai nori, kad R. Brawnas padėtų jiems grįžti į „Formulę-1“ su „McLaren“ komanda ateinančias metais ir kad jis sukurtų veikiančią struktūrą. „Honda“ nuo 2015 metų nori tiekti „McLaren“ komandai motorus, o nuo 2016 metų šią paslaugą ketina teikti kitoms ekipoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų