REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien Laisvės alėjoje vyko antrasis kauniečių bėgimas „Bėk už Kauną su Gardėsiu“. Daugiau nei 1000 sportiškai nusiteikusių bėgikų startavo 10 ir 5 km distancijai įveikti, o 4 x 2,5 km komandinėje estafetėje jėgas išbandė 37 komandos. Mažieji bėgikai dar prieš pagrindinį startą buvo pakviesti įveikti 1 km atkarpą, o į apdovanojimus nepretenduojantys dalyviai turėjo progą išbandyti 5 km FUN RUN distanciją. „Bėk už Kauną su Gardėsiu“ iš kitų panašių bėgimo renginių išsiskiria trumpesnėmis distancijomis, tad pritraukia daugiau sporto mėgėjų nei profesionalų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir tikėjomės, šiemet „Bėk už Kauną su Gardėsiu“ pritraukė didesnę minią sportininkų bei juos palaikančių sirgalių. Kitąmet turėtume sulaukti dar didesnio bėgikų antplūdžio. Manau, kad bėgimo populiarumas Lietuvoje dar nepasiekė piko, o trumpesnės distancijos yra ypač mėgstamos sporto entuziastų,“ – kalbėjo VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

REKLAMA

Ilgojoje 10 km atkarpoje nepralenkiamas buvo Remigijus Kančys, jo rezultatas – 31 min. 21 sek. Distanciją įveikęs per 31 min. 25 sek., antras finišavo Darius Sadeckas. Ant trečiojo apdovanojimų pakilos laiptelio stojo praėjusių metų „Bėk už Kauną su Gardėsiu“ nugalėtojas Tomas Venckūnas. Jo rezultatas – 31 min. 58 sek. „Esu 5 ir 10 km Lietuvos lengvosios atletikos čempionas. Man patinka, kad vis daugiau žmonių prisijungia prie sporto renginių. Pastebiu, kad kaskart bėgikai būna geriau pasiruošę, o tai skatina ir pačiam neužmigti su medaliu – nuolat turi gerinti savo fizinę formą ir atsakingai ruoštis naujiems iššūkiams,“ – finišavęs įspūdžiais dalinosi Remigijus Kančys.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp pirmųjų, finišavusių 5 km atkarpos distancijoje, taip pat rikiavosi vyrai. Pirmas atbėgo Jonas Vytautas Gvildys, jo rezultatas - 15 min. 34 sek. Kiek ilgiau (16 min. 03 sek.) užtruko Šarūnas Mockus. O Vaidas Žlabys , finišo liniją kirtęs po 16 min. 11 sek. – liko trečias. „Ilgai dvejojau, kurią atkarpą pasirinkti, tačiau dabar jau labai džiaugiuosi, kad iš savęs nereikalavau per daug. Pasisėmiau motyvacijos kitiems metams – ir vėl bėgsiu už Kauną, tik kitąkart būsiu drąsesnis ir imsiuosi įveikti visus 10 kilometrų,“ – kalbėjo Jonas Vytautas Gvildys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estafetėje geriausią rezultatą (31 min. 20 sek.) pademonstravo vikri ir linksma Alekstandro Stulginskio universiteto Pilėnų sporto klubo komanda. Su rungtimi per 32 min. 28 sek. susidorojusi „Sūduvos“ komanda džiaugėsi antra vieta, o „Bėgantis žmogus“ bėgikai, finišavę po po 36 min. 27 sek., liko treti. Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti medaliais, o pirmųjų vietų laimėtojams buvo įteiktos „Gardėsio“ dovanos bei piniginiai prizai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų