REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Panevėžio "Ekranas" ir Marijampolės "Sūduva" tarpusavio akistatą dar kartą baigė lygiosiomis. Šį kartą ekipos nepelnė nei vieno įvarčio, o ekraniečiai "Sūduvai" pateikė staigmeną, aikštėje išrikiavę jaunų žaidėjų kariauną.

REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių spaudos konferencijoje FKE treneris Valdas Dambrauskas sakė, kad neįprastai jauna komanda žaidė tikrai gerai. Anot stratego, į komandos pagrindą vis labiau įsiliejantis jaunimas dar kartą parodė savo vertę.

REKLAMA

- Valdai, pasidalinkite mintimis po šių rungtynių?

- Aišku, galbūt daug ką nustebinome pradėdami rungtynes tokia sudėtimi, bet tie vaikinai, kurie šiandien žaidė, pateisino mūsų lūkesčius visu šimtu procentų. Galbūt skambės labai kukliai, tačiau tas taškas mus šiai dienai tenkina. Išlaikėme atstumą nuo „Sūduvos“, neleidome jiems priartėti žaisdami jų aikštėje. Rungtynių planą, ypač pirmame kėlinyje, tikrai įvykdėme puikiai. Nedavėme „Sūduvai“ nė karto smūgiuoti į vartų plotą. Antras kėlinys galbūt buvo šiek tiek sudėtingesnis. „Sūduva“ žaidė šiek tiek „aukščiau“ ir mus spaudė, nedavė įžaisti kamuolio iš gynybos. Bet, vėlgi, išskyrus tą momentą, kai antro kėlinio pradžioje po mūsų žaidėjų klaidos mušė T.Radzinevičius, varžovai nieko daugiau ir neturėjo. Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti tokį rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar buvo šiandien numatytos tokios užduotys kaip N.Valskio, T.Radzinevičiaus „išjungimas“ iš žaidimo?

- Kad žaisti ir gintis nuo jų asmeniškai – tokios užduoties nebuvo. Buvo tiesiog padidintas dėmesys tai zonai, kurią numatėme analizių metu. Kalbu apie zoną, kurioje N.Valskis gauna daugiausia kamuolių, būtent tarp gynėjų ir saugų linijų. Ir T.Radzinevičius ateina į tą zoną pasiimti kamuolio. Būtent buvo akcentuota, kad ten jie negalėtų priimti kamuolių. Manau, kad tą padaryti pavyko puikiai. O kraštuose buvo akcentuojama tai, kad varžovai negalėtų atlikti to skerso perdavimo į priekį. Futbolas nėra vien kontaktinis sportas, todėl mes negalime visada sustabdyti N.Valskio ar T.Radzinevičiaus, įkirtinėjančio į baudos aikštelę, todėl buvo svarbu sustabdyti perdavimus iš kraštų. Išskyrus vieną momentą pirmame kėlinyje – vaikinai visiškai su tuo susitvarkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- „Sūduva“ niekuo nenustebino?

- „Sūduva“ stebino galbūt anksčiau, žaisdami gerą futbolą, rinkdami taškus, laimėdami eilę rungtynių gana dideliais skirtumais. Bet šiandien mūsų komandos nusiteikimas ir žaidybinio plano išpildymas buvo labai neblogame lygyje. Manau, kad toks rezultatas būtų teisingiausias šiai dienai.

- Savotiškai galbūt rizikavote, nes net kelių pagrindinių komandos žaidėjų šiandien nematėme?

- Paprasčiausiai leidžiame į aikštę tai, ką turime šiai dienai. Manau, eilė jaunų žaidėjų jau yra subrendusių žaisti tą futbolą ir dega noru įrodyti, kad jie gali žaisti. Pasikartosiu – jie tą šiandien tikrai pateisino.

REKLAMA

- Galbūt ir ateityje jaunimas daugiau žais?

- Šiuo metu „Ekrano“ komandoje turime šešis, septynis žaidėjus, kurie nuolat yra kviečiami į jaunimo rinktinę. Be jų yra dar keturi, penki, kuriuos, manau, esant reikalui tikrai galima leisti žaisti. Tikiu, kad jie gėdos nei klubui, nei sau nepadarytų. Natūralu, kad jaunus žaidėjus palaipsniui bandome įlieti į komandą.

- Ambicijų būti antroje vietoje komanda dar turi?

- Be abejo. Dar niekas neprarasta. Dar ketverios rungtynės, o tarp jų – mačas su tiesioginiu konkurentu – „Atlantu“. Tikrai manome, kad galime pakilti ir aukščiau.

REKLAMA

FK "Sūduva" vyr. treneris Darius Gvildys po mačo tvirtino, kad jo auklėtiniai ne viską darė taip, kaip buvo planuota, o prie nulinių lygiųjų prisidėjo ir nuovargis dėl įtempto rungtynių maratono:

"Komentarai paprasti. Turėjome kelias sprogeles, jų neišnaudojom ir rezultatas – 0:0. Norint laimėti reikia mušti įvarčius. Viskas labai paprasta. Matėsi, kad trūksta šviežumo. Dvidešimt dienų ir šešerios rungtynės. Tokio grafiko pasekmės negali nesijausti. Prieš rungtynes vaikinams sakiau, kad daugiau muštų į vartus iš toli. O mes stengėmės įsivaryti į vartus. Turėjome geras pozicijas, bet praradome gerus momentus. Vyrai šiandien stengėsi, kaip tik galėjo. Stuburas yra, komanda nebloga, tiesiog trūko šviežumo. Jaučiu atsakomybę už tai, kad nepavyko laimėti prieš „Ekraną“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų