REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Koks kareivis nesvajoja vieną dieną tapti generolu? Taip ir aš kartais pagalvodavau apie galimybę eiti aukštas pareigas Seime“, – apie tai, ar buvo netikėtas toks pasiūlymas, „Laisvajai bangai“ sakė naujai išrinkta Seimo pirmininke Loreta Graužinienė.

 Anot parlamento vadovės, pasikeitimus lėmė pokyčiai partijoje Jos teigimu, nors ir gerai dirbo dabar jau buvęs pirmininkas V. Gedvilas, V.Gapšio sustabdyta narystė partijoje neleidžia tęsti pradėtų darbų. „Partijos vadovas užima aukščiausią postą pagal frakcijos susitarimą – tai buvo Seimo pirmininko. Taip yra visur, tai nėra naujas išradimas“, – teigė laikinoji Darbo partijos vadovė.

 „Darbo partijos tarybos posėdyje buvo aptarta ir nuspręsta, kad V. Gapšys sustabdo narystę, kol vyksta teisminiai procesai, tačiau kai viskas pasibaigs, vėl bus svarstoma jo kandidatūra partijos vadovo pareigoms eiti. Jei dar bus abejonių, aš pati jį tam paskatinsiu“, – „Laisvajai bangai“ teigė Seimo pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA

 Kalbėdama apie Darbo partijos įkūrėjo V. Uspaskicho įtaką, L. Graužinienė atsakė, kad šį žmogų vertina ir gerbia, kaip ir kiekvienas partijos narys, tačiau daugiau įtakos nei buvo iki šiol, jis neturės. „Jis – partijos įkūrėjas. Mes turime jam padėkoti už tai, kad esame politikoje. Tai yra didelio darbo rezultatas Darbo partijoje, noriu jam padėkoti už man parodytą pasitikėjimą“, – sakė L.Graužinienė.

REKLAMA

 Paklausta, ar jautė didesnį buvusio Darbo partijos lyderio dėmesį, L.Graužinienė teigė, kad jokio ypatingo dėmesio nejautė, „V.Uspaskichas palinkėjo sėkmės, parekomendavo, į kokius žmones remtis ir klausti patarimų – tai Č. Juršėnas ir I. Degutienė. O visą kitą laiką su opozicija derinome artimiausią darbotvarkę“.

 „Didžiąją dalį suformuotos komandos pamatysite šiandien. Tačiau prieš tai man reiks su jais aptarti savo lūkesčius, tad šis procesas užtruks iki kitos savaitės. Šiam procesui užbaigti kiek sutrukdys vizitas į Gruziją. Bet esu tikra, kad tie, kurie darbą pradės jau šiandien, puikiai susitvarkys“, – teigė Seimo pirmininkė. Paklausta, kokie pagrindiniai kriterijai komandai, ji įvardijo kompetenciją ir sąžiningą darbą.

REKLAMA
REKLAMA

 Darbo partijos vadovė neplanuoja tapti didesne kritike nei jos bendrapartietis V. Gedvilas, nes, anot pašnekovės, turi vykti diskusijos, pasitarimai tarp visų koalicijos partnerių, visiems turi būti leista išsakyti savo nuomonę ir diskutuoti, kol bus rasta bendra nuomonė.

 Paklausta, kaip reagavo šeimos nariai, L.Graužinienei nusprendus priimti pasiūlymą tapti vienu pirmųjų šalies žmonių, pašnekovė atsakė, kad pirmiausia šį pasiūlymą aptarė su šeima. „Mano šeimoje yra nusistovėję santykiai, gavusi pasiūlymą tapti Seimo pirmininke pirmiausia pakalbėjau su šeima ir tik tada daviau sutikimą. Su vyru aptariame svarbius klausimus,  sprendimus priimame drauge, tad aptarėme visus nepatogumus bei galimas išeitis ir tik tada sutikau. Mano vyras puikiai mane supranta ir yra pasiruošęs visokeriopai man padėti.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų