REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šūviai Vašingtone – policija apsupo Kapitolijų, kur renkasi Senatas

(atnaujinta 23.58)

JAV Kapitolijus buvo apsuptas policijos pareigūnų po to, kai buvo pranešta apie šūvius prie pastato, informuoja news.sky.com.

REKLAMA
REKLAMA

Po šūvių prie Kapitolijaus Vašingtone, per kuriuos buvo sužeistas vienas policijos pareigūnas, policija buvo trumpam uždariusi visą JAV parlamento kompleksą, sutrikdydama įstatymų leidėjų debatus dėl dalinės vyriausybės veiklos sustabdymo.

REKLAMA

Senatorius demokratas Bobas Casey (Bobas Keisis) žurnalistams sakė, kad jis ėjo iš Kapitolijaus į Senato Russello (Raselo) įstaigos pastatą, įsikūrusį kitoje gatvės pusėje, kai pastebėjo kelis policijos pareigūnus, lekiančius motociklais Konstitucijos aveniu.

"Po sekundės, - sakė B.Casey, - mes išgirdome tris, keturis, penkis pokštelėjimus".

Ji pridūrė, kad policija nurodė jam ir šalia buvusiems turistams pasislėpti už automobilių.

Pasak jo, po dviejų minučių pareigūnai visiems incidento vietoje buvusiems žmonėms paliepė bėgti į Kapitolijaus rūmus.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus po to atskubėjo FTB agentai, o Senato vyriausiasis saugumo pareigūnas Terrance'as Gaineris (Terensas Gaineris) pranešė, kad esama žinių apie sužeistuosius.

Žmonėms, kurie stovėjo prie Aukščiausiojo Teismo, esančio kitapus gatvės nuo Kongreso, pareigūnai nurodė nedelsiant pasislėpti teismo pastate.

Taip pat buvo skubiai uždaryti Baltieji rūmai, o priešais juos esančioje Pensilvanijos aveniu buvo uždrausta vaikščioti pėstiesiems.

Liudininko teigimu, šūviai pasigirdo po to, kai policija Konstitucijos aveniu link Kapitolijaus vijosi juodą "Lexus" automobilį, kurį vairavo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad gaudynės ir susišaudymas nutiko dėl to, kad automobilis bandė taranuoti Baltūjų rūmų saugumo barikada.

Kai kurie žniasklaidos šaltiniai nurodo, kad policija nušovė įtariamąją. Policija to kol kas nepatvirtino. Taip pat įtariama, kad mašinoje kartu su moterimi galėjo būti ir vaikas.

Vis dėlto policija nurodė, kad tai buvo izoliuotas incidentas, o ne teroristinė ataka.

-------------

Pranešama, kad mažiausiai vienas pareigūnas yra sužeistas.

Į incidento vietą taip pat atvyko ir FTB pareigūnai.

Sky News žurnalistė Amanda Walker, buvusi Vašingtone, teigė, kad apytiksliai antrą valandą po pietų ji išgirdo dvi šūvių serijas, kurias skyrė penkios minutės. Netrukus po to pasigirdo policijos sirenos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų