REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nigerijos Lagoso mieste ketvirtadienį dėl variklio gedimo ant kilimo tako nukritus ką tik pakilusiam užsakytam lėktuvui su 20 keleivių ir įgulos narių, žuvo mažiausiai 13 žmonių, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Brazilų kompanijos „Embraer“ pagamintas lėktuvas, kurį eksploatuoja Nigerijos oro linijos „Associated Airlines“, pakilo 9 val. 30 min. vietos (12 val. 30 min.) iš Tarptautinio Murtalos Mohammedo oro uosto Lagose, sakoma aviacijos ministerijos pranešime.

REKLAMA

Į Akurės miestą pietvakarinėje Ondo valstijoje skridęs lėktuvas sudužo netrukus po pakilimo, juo skrido 13 keleivių ir septyni įgulos nariai, informavo ministerijos atstovas Joe Obi (Džoi Obis).

„Patvirtinta, kad žuvo 13 lėktuve buvusių žmonių, šeši iš jų buvo sužeisti, o vieno tebeieškoma“, – nurodė J.Obi.

„Kylant sugedo variklis, ir (lėktuvas) rėžėsi į žemę bei užsiliepsnojo. Jame buvo 20 žmonių“, – sakė Nigerijos oro erdvės valdymo agentūros atstovas Supo Atobatele (Supas Atobatelė).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak naujienų agentūros AFP korespondento, lėktuvas vos neįsirėžė į virtinę degalų rezervuarų tarp tarptautinių ir tarpmiestinių skrydžių terminalų, ir nukrito į purvą.

Gelbėtojai ir ugniagesiai tikrina apanglėjusį ir sudaužytą lėktuvo fiuzeliažą, kurio dalis giliai įklimpo purve.

Lėktuvo juodoji dėžė buvo perduota aviacijos pareigūnams, sakė Aviacijos ministerijos atstovas Yakubu Datti (Jakubus Datis) įvykio vietoje.

Užsakytas lėktuvas skraidino buvusio Ondo valstijos gubernatoriaus Oluseguno Agagu, kurio laidotuvės turėjo vykti šį savaitgalį, palaikus, sakė J.Obi naujienų agentūrai AFP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nigerijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad lėktuve galėjo būti ir daugiau žymių žmonių, tačiau kol kas ši informacija nepatvirtinta.

„Associated Airlines“ yra nedidelė tarpmiestinius skrydžius vykdanti bendrovė.

Ši nelaimė įvyko praėjus daugiau nei metams nuo pernai birželį buvusios nelaimės, kai dėl variklio gedimo artėdamas prie Lagoso sudužo kitas vietos vežėjo „Dana Air“ lėktuvas iš Abudžos. Per katastrofą žuvo visi 153 juo skridę žmonės ir dar 6 buvę ant žemės, nes nukritęs lėktuvas sugriovė trijų aukštų pastatą tankiai apgyvendintame rajone.

REKLAMA

Po šios nelaimės Nigerija pažadėjo užtikrinti vietinių skrydžių saugumą, sugriežtinti lėktuvų techninę kontrolę.

Šiais metais iš pareigų buvo atleistas Civilinės aviacijos agentūros vadovas.

„Dana Air“ lėktuvo katastrofa buvo daugiausiai gyvybių nusinešusi tokio pobūdžio nelaimė Nigerijoje nuo 1992 metų, kai Lagose netrukus po pakilimo sudužus kariniam transporto lėktuvui žuvo maždaug 200 juo skridusių žmonių.

Dėl prasto aptarnavimo ir dažnai vėluojančių tarptautinių skrydžių Nigerijoje yra populiarūs užsakomi lėktuvai, ypač dažnai jais naudojasi politikai ir verslo elitas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų