REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija kitą savaitę gali sustabdyti pieno produktų importą iš Lietuvos, ketvirtadienį pareiškė Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos („Rospotrebnadzor“) vadovas Genadijus Oniščenka. Lietuvos veterinarijos tarnybos vadovas tikina, kad apie Rusijos pretenzijas sužino tik iš žiniasklaidos ir neturi jokios oficialios informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes laipsniškai didinsime apsaugos priemones. Neatmetu, kad kitą savaitę visa jų (Lietuvos - BNS) pieno produkcija bus sustabdyta ant Rusijos sienos", - sakė G.Oniščenka.

REKLAMA

Jo teigimu, Lietuvos atstovams vertėtų susirūpinti pieno produkcijos kontrole, o ne skelbti retoriką Rusijos atžvilgiu.

"Mikroskopiniam naujadarui, kuris, reikia pripažinti, sėkmingai daro pareiškimus, kuriuose kalba beveik kaip imperija, norėtųsi patarti skubiai imtis į Rusijos rinką tiekiamų pieno produktų gamybos kontrolės, užuot reiškus rėksmingus, Rusijai skirtus mitingo lygio pareiškimus", - teigė G.Oniščenka.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius ketvirtadienį BNS tikino, kad apie Rusijos pretenzijas dėl pieno produktų sužino tik iš žiniasklaidos, jokių dokumentų nėra gauta.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes vykdome visus reikalavimus, kiek apima mūsų kompetencija, prižiūrime produkcijos kokybę. Lietuviški pieno gaminiai tiekiami Italijos, Graikijos, Airijos, Didžiosios Britanijos ir kitoms rinkoms. Iš jų neturime jokių nusiskundimų", - BNS sakė J.Milius.

Jis anksčiau sakė, kad Lietuvos pieno produktai tinka ir JAV rinkai, kuri kelia didesnius reikalavimus negu Europos Sąjunga.

Trys didžiausi Lietuvos pieno perdirbėjai trečiadienį BNS sakė neturintys jokios informacijos apie Rusijos ketinimus ir toliau eksportuojantys į Rusiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Oniščenka trečiadienį pranešė paprašęs Rusijos muitinės, kad ši griežčiau tikrintų lietuviškus pieno produktus, ir tai esą paskutinis žingsnis prieš visiškai juos uždraudžiant.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų