REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo Gruzija vilios lietuvių turistus?

Gruziniškos istorijos, svetingumas ir tostai į Dievo sveikatą

Sniego kepurėmis pasipuošę kalnai, gausus įvairių vaisių derlius ir puikūs vynai, užburiantys gamtos peizažai nuo ledynų iki Juodosios jūros paplūdimių – tokią Lietuvos keliautojai pažįsta Gruziją.

REKLAMA
REKLAMA

Nors lietuviai su nostalgija prisimena, kaip dar sovietmečiu į šią šalį buvo paprasta ir nebrangu nuvykti, o aplankyti tokius kurortus kaip Batumis buvo kiekvieno poilsiautojo prestižo reikalas, šiandien Gruzija keliautojus pasitinka jau kitokia – šiuolaikiška ir pasiruošusi pasiūlyti ne tik vasaros, bet ir žiemos poilsį.

REKLAMA

Gruzijos turizmo sektoriaus pristatyme dalyvavusi Gruzijos ambasadorė Lietuvai Khatuna Salukvadze kalbėjo: „Lietuva ir Gruzija – seniai bendradarbiaujančios šalys ir tikrai nereikia niekam Lietuvoje pasakoti, kur yra Gruzija, ar Gruzijoje aiškinti, kur yra Lietuva. Nors Gruzija – maža šalis, mūsų ekonomika yra auganti ir tikimės, kad viena iš augimo sąlygų taps turizmo sektorius.“

Ambasadorė teigė, jog šalių turizmo situaciją turėtų pagerinti ir kitų metų pavasarį prasidėsiantys pigių skrydžių kompanijos „Wizz air“ reisai į Kutaisio miestą, kur prieš aštuonis mėnesius ėmė veikti oro uostas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių turistus vilios slidinėjimu

Gruzijos nacionalinė turizmo administracija kartu su Gruzijos ambasada Vilniuje organizavo Gruzijos turizmo galimybių pristatymą, kurio tikslas – reklamuoti Gruzijos turizmo potencialą, ypač žiemos kurortus.

Gruzijos turizmo produktus pristatė Gruzijos nacionalinės turizmo administracijos (GNTA) vadovas Giorgi Sigua, kuris teigė: „Gruzija – unikali šalis, kuri vienu metu gali jums pasiūlyti net keturis metų laikus – galima maudytis jūroje, o jau po kelių valandų slidinėti kalnuose. Didžiuojamės daugiau nei 12 tūkst. istorinių paminklų, o keliautojai iš viso pasaulio lanko aštuonis mūsų nacionalinius parkus. Džiaugiamės itin didele gamtos įvairove – nuo dykumų iki miškų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Sigua teigimu, dažniausiai turistai įsimyli Gruziją dėl jos unikalių kraštovaizdžių, bet nemažiau svarbūs yra vietinis maistas ir vynai, o apie gruzinišką svetingumą sklinda legendos. „Gruzijoje sakoma, kad svečias – tai dievo ambasadorius“, – šypsojosi svečias iš tolimosios Gruzijos.

Tostai į Dievo sveikatą

Renginio metu taip pat buvo prisimintos tokios įstabios legendos ir mitai, kuriuose pasakojama būtent apie Kaukazo regioną – ugnį žmonėms nešusio Prometėjo legenda, kurį bausdami dievai prirakino prie vieno iš Kaukazo kalnų, apie senąją Gruziją pasakoja ir didvyrio Jasono bei argonautų kelionės legenda ir Medėjos meilės bei aukso vilnos istorija.

REKLAMA

„Papasakosiu jums tikrą istoriją, kaip atsirado pati Gruzija. Iš tiesų, gruzinai pavėlavo ateiti pas dievą, kai šis pasaulio tautoms dalijo žemes. Dievas paklausė pavėlavusių gruzinų, kur šie buvę ir jie nuoširdžiai atsakė „Mes gėrėme vyną, bet visi tostai, Viešpatie, buvo į tavo sveikatą“. Ir tuomet Dievas tarė: „Esu sau pasilikęs vieną labai gražų žemės lopinėlį, bet atiduosiu jį jums“. Taip atsirado Gruzija ir tai pati tikriausia istorija“, – šypsojosi G. Sigua.

Lietuvių turistai atrado kelią į Gruziją

Pristatymo metu akcentuota tvaraus turizmo plėtra Gruzijoje, nauja turizmo politika ir naujos kryptys, o taip pat GNTA veiksmų planas 2014 metais.

REKLAMA

Keturių mėnesių trukmės kampanija Baltijos valstybėse apims reklamą internete ir lauko reklamą, įvairių turizmo produktų populiarinimą, pirmiausia, kalnų slidinėjimą ir vyno turizmą, kas prisidės prie informacijos apie Gruzijos turizmo industriją sklaidos Baltijos valstybių kelionių rinkoje.

Lietuva laikoma viena iš svarbiausių Gruzijos rinkų. Naujausiais statistikos duomenimis, per 2013 metų 8 mėnesių laikotarpį Gruzijoje apsilankė 4 090 turistų iš Lietuvos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų