REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinio direktoriaus pasikeitimas didelėje kompanijoje – reikalas liūdnas, tačiau kartu sukeliantis nemažai rūpesčių. Galima prisiminti, pavyzdžiui, Steve'o Jobso mirtį arba „Microsoft“ vadovo Steve'o Ballmerio „atsisveikinimo gastroles“. Tačiau tokia problema nebaisi kinų kompanijai „Huawei“, kurioje generalinis direktorius keičiasi vos ne kas pusę metų.

REKLAMA
REKLAMA

Ericas Xu šį postą užima nuo šių metų spalio 1 d. ir jame išbus iki 2014 m. kovo 31 d. Vėliau į jo vietą ateis kitas žmogus. Iš viso kompanijoje yra trys generaliniai direktoriai, kurie nuolat keičia vienas kitą.

REKLAMA

Taip padaryta tam, kad kompanija nuolat būtų „šviežia“. Kiekvienas iš šių trijų žmonių papildomai vadovauja ir atitinkamam padaliniui, kurį kuruoja net ir tuomet, kai tampa visos kompanijos galva. Net ir apleidus generalinio direktoriaus postą, šis žmogus toliau išlaiko savo autoritetą.

Kompanijos „Huawei“ įkūrėjas ir pirmasis generalinis direktorius Renas Zhengfei tokį sprendimą motyvuoja istorinėmis tradicijomis. Stabilumo metais imperatoriai galėjo valdyti dešimtis metų, tačiau dabartiniais permainų laikais žmonės, kurių rankose yra valdžia, turėtų reguliariai keistis. „Ir tik laikas parodys, ar generalinių direktorių keitimasis yra tinkamas žingsnis“, – teigė „Huawei“ įkūrėjas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų