REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Kauno technologijos universitetas (KTU) ir viena didžiausių Lietuvoje atsinaujinančios energetikos įmonių grupė „GECO investicijos“ pasirašė beveik 9000 litų vertės paramos sutartį ir sutarė toliau bendradarbiauti rengiant šilumos energetikos specialistus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip siekiama pagerinti šios srities studijų kokybę ir paskatinti gabius jaunuolius rinktis perspektyvią šilumos energetiko specialybę bei likti studijuoti Lietuvoje, turinčioje gilias technologinių mokslų tradicijas. Pernai prasidėjęs bendradarbiavimas tarp įmonės ir Universiteto, kai Mechanikos ir mechatronikos fakulteto šilumos energetikos studijų programos studentai atliko praktiką „GECO“ Kauno biokuro katilinėje, šiemet pratęstas - įmonė nupirko ir padovanojo KTU Mechanikos ir mechatronikos fakultetui naujausios mokslinės literatūros ir specialią programinę įrangą.

REKLAMA

Paramos sutarties pasirašyme KTU rektorius prof. Petras Baršauskas teigė, kad įmonių finansinė parama Universitetui yra ne pats svarbiausias dalykas, svarbiau yra bendras siekis remtis naujausiais ir šiuolaikiškais rinkos reikalavimais, padėti vieni kitiems: verslui – būti konkurencingiems, Universitetui – atnaujinti studijų programas. „Dirbti su verslu – vienas iš mūsų Universiteto prioritetinių siekių, – kalbėjo bendradarbiavimo sutarties pasirašyme KTU rektorius prof. Petras Baršauskas. – Keičiame ir atnaujiname studijų programas, tad labai svarbi verslo reakcija į pokyčius, be to, stipriname praktikas ir norėtume, kad studentai įmonėse būtų ne pigi darbo jėga ar pagalbiniai darbininkai, o tiesiogiai prisiliestų prie specialybinių dalykų, ir trečias svarbus aspektas – dėstytojai praktikai iš įmonių.“

REKLAMA
REKLAMA

UAB „GECO investicijos“ direktorius Raimondas Štreimikis pabrėžė, kad jie, kaip inovatyvi įmonė, pasirengę diegti naujausias technologijas ir tikisi pagalbos iš Universiteto mokslininkų.

„Konkurencingumas ateina per efektyvumą, – sakė R. Štreimikis. – Tad siekiame prisidėti ugdant energingus, kvalifikuotus, naujausias pasaulines tendencijas bei technologijas išmanančius šilumos energetikos specialistus Lietuvoje.“

Pasak „GECO Investicijų“ vadovo, svarbu populiarinti šilumos energetiko specialybę, kad mokyklas baigiantys jaunuoliai apsvarstytų tokią galimybę rinkdamiesi studijų kryptį, nes geri šilumos energetikos specialistai šalyje reikalingi kaip niekada anksčiau. „Galime pasiūlyti įdomų ir su iššūkiais darbą gabiems, ambicingiems ir iniciatyviems absolventams“, – sakė R. Štreimikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draugiškame bei atvirame verslo ir mokslo atstovų susitikime aptarta nemažai ir valstybės ekonomikai, švietimui, verslo plėtrai svarbių klausimų, analizuotas atsinaujinančios energetikos sektorius.

„GECO Investicijos“ ir KTU ketina ir toliau tęsti bendradarbiavimą, planuojama keistis specialistais, kartu plėtoti jų kompetencijas. Įmonė ir toliau kvies studentus įgyti pirmosios patirties savo moderniose katilinėse ir jėgainėse, statomose ir kituose miestuose. Artimiausiu metu planuojama įsteigti stipendijų programą šilumos energetikos studentams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų