REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje daugiau nei 3,8 mln. Lt pajamų iš tarptautinės šešėlinės prekybos automobilių detalėmis ir aparatūra gavęs 35-erių metų panevėžietis įtariamas pinigų plovimu, neteisėta komercine veikla stambiu mastu ir kitais finansiniais nusikaltimais. Šis asmuo – jau paskutinis iš milijonines pajamas šešėlinės prekybos būdu gavusių grupuotės narių, dėl kurių tyrimą atliko FNTT Panevėžio apygardos valdybos ir Panevėžio apygardos prokuratūra. Kitų keturių grupuotės narių bylos perduotos nagrinėti arba jau išnagrinėtos teisme. Bendra penkių panevėžiečių nusikalstamos prekybos automobilių detalėmis ir aparatūra apyvarta viršijo 7,5 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu atskleista, kad panevėžietis, jau du kartus anksčiau teistas Vokietijoje, dar neišnykus paskutiniam teistumui, pardavinėjo prabangių vokiškų automobilių vaizdo, garso ir navigacinę techniką bei automobilių detales per interneto tinklalapius ir internetinės prekybos sistemą kitų užsienio valstybių įmonėms ir fiziniams asmenims. Išaiškinta, kad iš šešėlinės prekybos panevėžietis gavo daugiau nei 3,8 mln. Lt pajamų ir nesumokėjo daugiau nei 230 tūkst. Lt pajamų mokesčio. Panevėžietis automobilių detales ir techniką persiųsdavo naudodamasis pašto paslaugas teikiančia bendrove ar siuntų tarnybomis, o siekdamas nuslėpti iš pirkėjų gautus pinigus ir įteisinti nusikalstamu būdu įgytas milijonines sumas, neteisėtai pasinaudodavo savo artimųjų ir apie nusikalstamą veiklą nežinančių asmenų mokėjimo kortelėmis. Jas panaudojus buvo legalizuota daugiau nei 3,7 mln. Lt, uždirbtų nusikalstamu būdu.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas panevėžiečiui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki 7 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų