REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sautamptono universiteto (D. Britanija) fizikai ir bendrovės „Nokia“ specialistai pranešė apie savo atliktą neįprastą eksperimentą. Jiems žaibiškai tiesiogine to žodžio prasme pavyko įkrauti mobilųjį telefoną „Lumia 925“. Tam buvo pasitelktas universiteto laboratorijoje sugeneruotas dirbtinis žaibas.

REKLAMA
REKLAMA

Eksperimento metu mokslininkai panaudojo transformatorių ir didesnės nei 200 000 voltų įtampos elektros srovę nukreipė per 300 milimetrų pločio oro tarpą. Pranešama, kad gauta šiluma ir šviesos blyksnis buvo analogiški realiai žaibo iškrovai. Po to energija buvo nukreipta į transformatorių valdymo grandinėms. Taip pavyko vos per kelias sekundes įkrauti „Lumia 925“ bateriją.

REKLAMA

„Mes apstulbome išvydę, kad „Nokia“ elektronika kažkokiu būdu stabilizavo „triukšmų“ perkrautą signalą ir leido įkrauti akumuliatorių“, – vieno iš šio eksperimento dalyvių žodžius cituoja BBC.

Pasak mokslininkų, šis eksperimentas įrodo, kad teoriškai mobilieji įrenginiai gali gauti energiją „oru“. Be to, britų fizikai tikisi, kad jų atliktas darbas padės vykdyti žaibų energijos galimo panaudojimo tyrimus.

Savo ruožtu „Nokia“ inžinieriai griežtai perspėja „Lumia 925“ savininkus jokiu būdu nebandyti pakartoti šio eksperimento namų sąlygomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų